Pro Evolution Soccer 2013

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Футболен симулатор Година: 2012 Разработва: PES Productions Издава: Konami Платформа: PC | Xbox 360 | PlayStation 3

Нова година – нов Pro Evolution Soccer. Това всъщност важи и за двата основни съперничещи си футболни франчайза – PES и FIFA, през последните 6-7 години. Но докато преди около петилетка те основно тъпчеха на едно място и променяха само съставите на различните отбори, отскоро изострящата се помежду им конкуренция сякаш посъбуди екипите и на Konami, и на EA Sports.

Благодарение на това забелязваме благотворно съживяване на двете серии и радващ стремеж към непрестанни иновации, експерименти с нови, оригинални подходи и концепции.

Предните две PES издания например предложиха първо реалистична презентация и реално поведение на кожения овал, благодарение на подобрената физика на енджина на играта, а след това и гъвкави възможности за по-агресивна игра и повече контрол на играчите над ставащото на терена.

Тазгодишната версия обединява двете тенденции по брилянтно балансиран начин в заглавие, което без особени резерви можем да наречем ултимативния PES.

Независимо дали сте Pro Evo ветеран, или сравнително неопитен геймър (респективно играч идващ от средите на FIFA), веднага ще ви направи впечатление колко достъпен е новият PES 2013.

Играта стартира с нещо като мини обучаваща програма за начинаещи, която ще ви въведе лесно и бързо в най-големите тънкости на виртуалния вариант на великия цар футбол.

Разбира се, за да овладеете PES така, че да се чувствате като уверен победител, всеки път ще трябва да се посветите на играта и да я разучавате в детайли – нещо, което важи за всеки симулатор.

Макар че PES 2013 ще е последната част от серията, която използва текущото поколение графичен енджин, играта изглежда страхотно – наистина ни е много интересно какво още биха могли да подобрят по и без друго фотореалистичната визия на играта си Konami.

За любителите на спортните статистики пък трябва да подчертаем, че PES 2013 е първата игра от поредицата, в която са включени всичките 20 отбора от бразилската национална лига. Завръщане бележи също така и шампионската лига на UEFA.

С други думи – ако сте фенове на футбола и футболните симулатори, определено няма да искате да пропуснете този (макар и пореден) PES. Още повече, че през тази година Konami като по чудо изпревариха вечната си FIFA конкуренция (макар и с малко) и играта им вече е на пазара.


Сподели.