Принцесите на Дисни са злодейки според Господин Нилсон (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Анонимен шведски уличен артист, който се подписва като Господин Нилсон, представи своята мрачна версия на популярни анимационни персонажи. Сред тях най-фрапираща е трансформацията на т. нар. "принцеси на Дисни", които се превръщат в истински екшън героини в графитите, изрисувани от художника по различни сгради в Стокхолм.

"Забелязах, че повечето от анимационните персонажи, особено женските, са твърде стереотипни и предвидими. Всеки очаква от една приказна принцеса винаги да изглежда добре и се държи мило. Ако бях на тяхно място, само след няколко дни щях да се разбунтувам. Именно това правят принцесите в моя свят", споделя артистът, цитиран от Dailymail.

Затова по улиците на Стокхолм напоследък Пепеляшка (Cinderella) се подвизава като Пепел-ада (Cinder-hell-a), Снежанка (Snow White) - като Снежнoто страшилище (Snow Fright), а Спящата красавица (Sleeping Beauty) - като Крадливата красавица (Creeping Beauty).

"Подобни характери винаги са невинни, справедливи и безобидни, а аз реших да създам този проект, за да покажа тъмната страна на героите на Дисни и да видя как възприемаме доброто и злото в истинския живот",
допълва Господин Нилсон, който освен това признава, че е бил вдъхновен за проекта от филмите и играчките, с които се забавляват собствените му деца.


Сподели.