Принц Хари се сгоди за актрисата Меган Маркъл

Pinterest LinkedIn +

Британският принц Хари се сгоди за приятелката си − американската актриса Меган Маркъл, потвърдиха официално представители на кралското семейство. Очаква се сватбата им да бъде през пролетта на 2018 година.

Принцът е предложил брак на избраницата си по-рано този месец в Лондон. Сред първите, научили новината, е кралица Елизабет Втора, чието одобрение е нужно по Закона за наследяване на кралската корона, приет през 2013 година.

Принц Хари получи благословията на родителите на Мегън − Томас Маркъл и Дория Рагланд. В свое съвместно изявление те споделят: "Нашата дъщеря винаги е била мил, добър и любящ човек, а Хари притежава същите качества. Пожелаваме им живот, пълен с щастие".

По-големият брат на Хари − принц Уилям − и херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън заявиха, че много се радват за младата двойка. "Страхотно е, че имахме възможност да опознаем Мегън и да видим колко щастливи са двамата с Хари", коментират в съвместно изявление те.

33-годинишният принц Хари засега е петият по ред претендент за британския престол. След Чарлз тронът се полага на първородния му син принц Уилям, а после на неговите деца − Шарлът и Джордж. Уилям обаче очаква още поне един наследник, а според най-новата информация съпругата му всъщност е бременна с близнаци.

За 36-годишната Меган Маркъл това ще е втори брак. Актрисата, която стана известна с участието си в съдебния сериал "Костюмари", беше омъжена за продуцента Тревър Енгелсън от 2011 до 2014 година.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.