Принц Джордж е най-влиятелният лондончанин, а принц Чарлз - най-старият престолонаследник на Великобритания

Pinterest LinkedIn +

Новороденият британски принц Джордж беше обявен за най-влиятелната личност в Лондон от изданието Evening Standard, а дядо му - принц Чарлз - официално стана най-възрастният престолонаследник, който все още очаква възкачването си на трона на Великобритания.

Своеобразния си рекорд Чарлз постави, навършвайки 64 години, 10 месеца и 4 дни. Ден преди това рекордът принадлежеше на Уилям IV, който става крал през 1830 г. на възраст 64 години, 10 месеца и 3 дни.

В историята на кралството има още една личност, която е чакала по-дълго, за да заеме мястото си на престола - София Хановерска, но нейният ред така и не идва и тя умира преди да стане кралица през 1714 г., когато е на 83 години.

И докато принц Чарлз търпеливо чака своето време, според някои английски медии съпругата му Камила трудно приема мисълта, че може би никога няма да стане кралица.

Таблоидите дори разпространиха информация, че в кралския двор се шушука за развод, повод за който е липсата на достатъчно амбиция от страна на престолонаследника, който не полага големи усилия, за да получи полагаемата му се корона.

От друга страна първородният му внук с лекота покори сърцата на своите поданици броени дни след раждането си и оглави списъка The Power 1000, изготвян регулярно от Evening Standard и включващ политици, артисти, спортисти и бизнесмени, които влияят на имиджа и възприемането на британската столица в света.

Според изданието бебето със синя кръв съвсем закономерно заема първото място в списъка, тъй като веднага след раждането се превърна в символ на Лондон и стана негов глобален посланик.

В топ 20 на списъка, който се обявява ежегодно на специално събитие в присъствието на хиляди гости, попадат още четирима членове на кралската фамилия - родителите на принц Джордж, чичо му Хари и прабаба му Елизабет Втора.

Сподели.