Приятелю, Тед (Ted)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 106 мин. Режисьор: Сет Макфарлейн Сценарист: Сет Макфарлейн С участието на: Мила Кунис, Марк Уолбърг, Сет Макфарлейн, Джовани Рибизи, Патрик Уорбъртън, Джесика Строуп и др. Комедия

За филма:

Сет Макфарлейн (Seth MacFarlane) е сценарист, актьор и режисьор, чието име стои зад хитови заглавия като Johnny Bravo, American Dad! и Family Guy. Макфарлейн работи като сценарист на няколко от най-популярните сериала на Cartoon Network като Cow and Chicken, Dexter's Laboratory и Johnny Bravo. А хитовите анимационни ситкоми American Dad! и Family Guy са създадени по негова идея.

В същия стил, макар че не е анимационен, е и кинодебютът му Ted. Макфарлейн е режисьор и сценарист на лентата, а освен това озвучава и говорещото плюшено мече, чието име носи филма. Идеята за пораснала играчка е забавна и върви в комплект с доста нецензурни изрази и солидна доза сарказъм - две неща, които обикновено не свързваме с играчките.

Лентата, чиято световна премиера беше през юли, се радва на изключителен успех. А циничният плюшен мечок си партнира с Марк Уолбърг (Mark Wahlberg), когото наскоро гледахме в Contraband и очарователната Мила Кунис (Mila Kunis), която озвучава една от ролите във Family Guy.

Историята:

Като дете Джон (Марк Уолбърг) си пожелава плюшеното му мече Тед (Сет Макфарлейн) да може да говори и... желанието му се сбъдва. От тогава двамата са неразделни, но приятелството им е поставено пред изпитание, когато Лори (Мила Кунис), приятелката на Джон, решава, че за да може връзката им да се развива, Тед трябва да се изнесе.

Сподели.