Президентът на "SpaceX": Около Мъск трябва да внимаваш да не кажеш, че нещо е невъзможно

Pinterest LinkedIn +

Илон Мъск е известен със своите огромни амбиции и смели обещания за бъдещето. Оказва се, че той не е много по-различен и извън прожекторите. Президентът на "SpaceX" Гуин Шотуел коментира по време на Конференция TED 2018, че около Мъск човек трябва да внимава какво говори, съобщава "BusinessInsider".

"Когато Илон Каже нещо, трябва да се спреш и да внимаваш да не изтърсиш: "Ами това е невъзможно", казва Шотуел. "Вместо това млъкваш, замисляш се и намираш начин да го направиш. Винаги съм чувствала, че моята работа е да взема идеите и да ги превърна в цели на компанията и да ги направя постижими", допълва тя.

Според нея това е добър начин за мотивиране. "Обичам да работя за Илон. Правя го вече 16 години. Той е забавен и дори без да казва нищо, те кара да дадеш най-доброто от себе си", допълва Шотуел.

Тя казва, че точно когато идеите му станат постижими, той измисля нещо ново. "Накрая осъзнах, че това е неговата работа, това ме накара да харесвам моята работа още повече", допълва Шотуел.

Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.