Премиерата на Dark Knight Rises на Шанз-Елизе е отменена заради трагедията в Денвър

Pinterest LinkedIn +

Официалната премиера на новия филм за Batman в Париж, която трябваше да се състои на булевард Шанз-Елизе във френската столица днес, 20 юли, е отменена заради трагедията в Денвър.

Отменени са и всички предварително планирани пресконференции и интервюта с режисьора на Dark Knight Rises – Кристофър Нолън, и актьорския състав, а прожекциите на филма в Ню Йорк ще преминат при засилени мерки за сигурност.

Същевременно от Warner Bros. направиха изявление, чрез което изразяват "дълбоката си скръб от шокиращия инцидент" и съболезнованията си към близките на загиналите в американския град.

Филмовата компания е спряла излъчването на трейлъра към предстоящия трилър Gangster Squad с участието на Шон Пен и Раян Гослинг, показан по време на предварителните прожекции на Dark Knight Rises, тъй като включва сцена, подобна на тази, разиграла се в кинотеатъра в Денвър миналата нощ.

12 души загинаха, а десетки други бяха ранени по време на среднощната премиерна прожекция в Аурора, Денвър, на 19 срещу 20 юли. Предполагаемият извършител – 24-годишен местен мъж на име Джеймс Холмс, е задържан.

Нахлувайки в Century Aurora 16, той е бил въоръжен най-малко с четири огнестрелни оръжия и е употребил сълзотворен газ. Сред жертвите е бебе на едва тримесечна възраст. По първоначална информация броят на загиналите беше 14, но впоследствие полицията в града коригира цифрата на 12.


Сподели.