Предстои нов филм по албума на Боб Дилън - Blood on the tracks

Pinterest LinkedIn +

След като има филми по игри, продължения, римейкове на второразрядни филми и т.н, от бразилската продуцентска компания RT Features са решили, че няма защо да няма и филмова адаптация на един от най-великите рок албуми, създаден от един от най-великите изпълнители – Боб Дилън.

RT Features са получили правата за филм по двойния албум на Дилън от 1975 – Blood on the Tracks. Родриго Тейксейра и Фернандо Лурейро от продуцентската компания планират създаването на англоезичен филм, вдъхновен от албума, включващ песни като Tangled up in blue и Shelter from the storm.

''Като отдавнашни почитатели на един от най-великите албуми в историята на музиката, се чувстваме привилегировани да направим такъв филм'', казва Теиксейра в изявление.

''Нашата цел е да работим с режисьор, който може да създаде класическа драма, с персонажи и атмосфера, успяващи да уловят чувствата, които този албум предизвиква у феновете си''.

Изпълнен с мъка, съжаление и дори гняв – писан по времето, когато бракът между Дилън и съпругата му Сара приключва – Blood on the tracks определено предлага повече от достатъчно емоционален заряд. Дали, кога и как ще се получи филмът по албума, предстои да разберем.

Сподели.