Представят български документален филм за АВВА

Pinterest LinkedIn +

Тази вечер ще бъде премиерата на български документален филм, посветен на популярната шведска група АВВА. Филмът е дело на журналиста Георги Тошев (на снимката) познат като като водещ на предаването "Другата България", който е и голям почитател на стокхолмската четворка.

Специално да документалната лента, авторът е успял да си уреди лична среща с двама от членовете на АВВА, от които е взел интервюта.

"С Бени Андерсън (Benny Andersson) успях да разговарям два пъти, веднъж в Америка и по-късно отново в Стокхолм. Фрида я посетих в нейната къща в Швейцария, където прекарва по-голямата част от времето си", каза Георги Тошев за Avtora.com.

"Това е една от малкото групи в света, която категорично отказва да се събере отново за съвместна работа. В потвърждение идва и фактът, че преди няколко години отказват предложение за 1 милиард долара, за да са отново заедно", добави Тошев.


"Предстои премиера на филма във Франция, но все още се уточняват подробностите. Много трудно ни беше да легализираме правата за използването на някои кадри, включени във филма, които ми бяха предоставени лично от самите артисти. Но важното е, че се преборихме."

Българската премиера на филма ще бъде тази вечер в клуб "Ялта" от 21:00 ч.

Партито в София е част от поредица подобни прояви, които се организират в още няколко страни по случай излизането на нов албум на АВВА, в който са събрани на едно място най-големите хитове на групата.

Сподели.