Правят филм по култовата игрална поредица "Warcraft"

Pinterest LinkedIn +

Blizzard Entertainment Inc. - една от най-великите компании в историята на видеоигрите, довела на бял свят шедьоври като "Diablo" и "Starcraft", ще продуцира кино версия на емблематичната си поредица "Warcraft". Филмовите права ще получи компанията Legendary Pictures.

Първата "Warcraft" игра дебютира през 1994 г., а в сегашно време игрите вече са четири. "Warcraft II: Tides of Darkness" (1995) завоюва огромна колекция от награди Игра на годината, докато "Warcraft III: Reign of Chaos" счупи рекордите по продажби. "World of Warcraft", последната до момента игра от поредицата, е една от най-популярните онлайн ролеви игри за игра в мрежа, с данни за над 6 000 000 регистрирани потребители.
 
Филмът, който предстои да бъде създаден, няма да е базиран на конкретна игра, а ще се основава на фантастичния свят на цялата поредица, включващ митични създания като орки, тролове, елфи и неживи.
 
По думите на Пол Самс (Paul Sams), една от основните фигури в Blizzard, компанията отдавнала е искала да направи филм и се е срещала с редица филмови студии и продуцентски компании.
 
"До момента обаче така и не бяхме усетили, че сме на прав път", каза Самс, цитиран от "Hollywood Reporter". "Досега така и не бяхме срещали някой, който действително да разбира нашата игра и действително да е наясно с това, което правим.
 
В лицето на Legendary ние открихме компания, която се е специализирала в създаването на малко, но наистина големи филми, както е и с Blizzard. Ние правим много малко игри, като се фокусираме върху това да разработваме големи, значими заглавия. Начинът ни на мислене просто е много сходен".
 
Самс споделя още, че много му допада отношението и подхода на Legendary към играта.
 
"Те (Legendary) не казаха "Искаме да направим велик "Warcraft" филм". Това, което казаха, беше "Искаме да направим велик филм за вселената на "Warcraft". Това беше изключително важно за нас."
 
Legendary Pictures, които са продуцентската компания зад заглавия като "Батман в началото", "Супермен се завръща" и предстоящите "Paradise Lost" и продълженията на споменатите филми, от 2005 г. са сред партньори на Warner Brothers и имат договор за съвместното производство на 25 ленти за следващите 5 години. С други думи - Warner Brothers вероятно ще има участие в продукцията по "Warcraft".
Сподели.