PowerPot 5 – тенджера, пълна с електричество

Google+ Pinterest LinkedIn +

Ние, естествено, обичаме технологиите. Също така обичаме да си похапваме. А когато видим джаджа, която ни позволява да обединим тези две свои страсти в едно? Shut up and take my money!

Както няма да се уморим да повтаряме, един от най-големите проблеми на модерните ни устройства е електричеството. Батериите на нашите джаджи просто не могат да смогнат на тормоза, който упражняваме върху тях, и често можете да се окажете с изтощен телефон точно когато най-много ви трябва. Ако сте някъде извън цивилизацията, проблемът става още по-сериозен.

Разбира се, можете да се оборудвате с външна батерия, но всеки заклет къмпингар знае, че мястото в раницата никога не стига и всеки грам допълнително тегло е от значение. Не че батериите са кой знае колко обемни, но винаги може да се случи да ги забравите. Едно нещо обаче със сигурност няма да забравите, когато сте тръгнали на експедиция – храната!

Ако наистина обичате природата, най-вероятно нямате проблем да си готвите храна, докато си почивате на някоя живописна полянка. Трябва ви само един преносим котлон и една тенджера - и сте готови. А какво ще кажете, ако научите, че именно тенджерата може да реши и електрическия ви проблем?

Power Practical PowerPot 5

Точно така – представяме ви Power Practical PowerPot 5 (цена 199 лв.): туристическа тенджера, която може да зарежда мобилния ви телефон, докато вари вода, например. С нея е възможно да впрегнете силата на огъня и да я превърнете в електрически заряд за всякакво USB устройство!

На пръв поглед PowerPot 5 е най-обикновена тенджера с вместимост 1,2 литра. Над дръжката й обаче издайнически стърчи един USB порт – именно към него трябва да включите изтощената си джаджа, за да я напълните, докато в тенджерата нещо бавно къкри. Как точно работи? Обяснението е доста сложно и не се наемаме да го преразкажем тук, но авторите са създали специална страница, където можете да прочетете точно какви са принципите, които правят магията възможна.

Power Practical PowerPot 5

За да сработи цялото нещо, ви трябва и някакво затоплящо средство – директен огън, туристическа печка или нещо подобно. За да избегнете опасността от прегряване, никога не зареждайте устройство, когато тенджерата е празна! Но не е необходимо всеки път да варите вода – практически всякаква течност ще свърши работа.

Общо взето няма какво толкова да се каже за PowerPot 5 – това е тенджера, все пак. Но продуктът с двойно предназначение говори сам за себе си. Ако сте се запътили към дивата природа за по-дълго време, независимо дали през зимата или през лятото, PowerPot 5 заслужава да намери място в багажа ви!

Купи Power Practical PowerPot 5 ТУК


Сподели.