Повреден телефон? Това не е проблем с тези джаджи!

Google+ Pinterest LinkedIn +

На тези страници често ви даваме съвети как да предпазите мобилния си телефон от нараняване. Препоръчваме различни калъфи, кейсове, протектори, брони и какво ли още не. Нашите читатели обаче често са вироглави и допускаме, че може и да не сте ни послушали.

Какъвто и да е случаят, съвременните мобилни джаджи рядко оцеляват непокътнати през целия си живот. Не помага и фактът, че производителите ги правят толкова крехки, само и само да се похвалят колко тънък е най-новият им модел.

И така, настъпил е този черен ден, в който сте направили смартфона си на сол… или поне сте му надраскали дисплея. Има вариант да го върнете на ремонт, но обикновено гаранцията не покрива неща като "изпуснах го от балкона на шестия етаж" или "прегазих го с колата". Разбира се, съществува и възможността да се захванете сами със случая…

Да, макар съвременните ни телефони да са по-сложно устроени и по-мощни от суперкомпютрите от миналия век, те все пак не са невъзможни за ремонтиране в домашни условия. Естествено, преди да продължим нататък, трябва да ви посъветваме да внимавате, когато се правите на домашен майстор, тъй като има вероятност да реализирате повече щети, отколкото поправки.

Но по-смелите от вас няма да се спрат пред някакви си трудности. В интернет има достатъчно информация, така че дори средно технически грамотен човек да може да се оправи лесно със стандартен проблем. Необходими са единствено правилните инструменти. Точно за това ще си говорим тук, в днешния час по Труд и техника!

Както казват на запад, Safety First! Телефоните са чупливи отвън, но доста повече отвътре. Оборудвайте се с ръкавиците Jakemy ESD Gloves XL (цена 15 лв.), за да не се налага да пипате вътрешностите на устройството си с мазни пръсти. Нещо повече – тези ръкавици са антистатични, тоест няма опасност без да искате да изпържите джаджата с неочаквано изстрелване на електрически заряд от пръста си.

След като се погрижите за сигурността, най-напред имате нужда от отвертки. Вземете Jackly Screwdriver Set JK-6032B (цена 19 лв.) и ще получите толкова много, че ще се чудите какво да ги правите – в комплекта има цели 29 броя накрайници. Защо не са ги закръглили на 30 - можем само да гадаем.

Разбира се, отвертките са само най-базовият инструмент, от който ще имате нужда. Всичко останало (или почти всичко) можете да получите от комплекта инструменти Yaxun YX6028B (цена 39 лв.). В него ще намерите цели 37 броя джвъчки, с които да извършите операция на джобния си пациент.

Когато дойде моментът за фината настройка, вероятно нещо като пинсетите Jakemy Replacable Tweezer JM-T10-11 (цена 15 лв.) ще ви бъде от полза. Направени са от неръждаема стомана, не се магнетизират и идват с няколко различни накрайника, така че да ги ползвате в най-разнообразни ситуации.

За финал искаме да ви покажем нещо, което едва ли ще използвате всеки ден, но изглежда интересно - специални вакуумни клещи за повдигане и отваряне на дисплеи Jakemy LCD Pliers JM-OP10 (цена 19 лв.). Придобиването на такива няма да ви направи майстор, но поне ще изглеждате като такъв.

Ако не друго, с този базов набор от инструменти ще можете поне малко да навлезете в дълбините на съвременните технологии. Отново трябва да повторим да внимавате, но, в крайна сметка, който го е страх от мечки, да не си купува смартфон… или нещо такова.

Купи Jakemy ESD Gloves XL ТУК

Купи Jackly Screwdriver Set JK-6032B ТУК

Купи Yaxun YX6028B ТУК 

Купи Jakemy Replacable Tweezer JM-T10-11 ТУК

Купи Jakemy LCD Pliers JM-OP10 ТУК

Сподели.