Portal безплатна в Steam до 20 септември

Pinterest LinkedIn +

Оригиналната игра от хитовата екшън платформър-пъзел поредица от първо лице на Valve Portal, обявена за една от най-иновативните игри на 2007 г., може да бъде придобита напълно безплатно през дигиталната платформа на компанията – Steam, до 20 септември 2011 г. включително.

Сравнително кратка като времетраене (рекордът за изиграването й е 9 мин.), много увлекателна, подчинена на законите на физиката и максимално миролюбива за заглавие в този жанр, Portal е създадена по идея на Ким Суифт, чийто дизайн бившата служителка на Valve разработва още в студентските си години в проекта Narbacular Drop.

Предоставяйки я безплатно на потребителите, Valve имат за цел да промотират Poratl 1 и 2 като игри, които не само не биха навредили по какъвто и да било начин на подрастващите, а напротив – чрез тях децата могат да схванат по-сложните аспекти на физиката без да полагат специални усилия, забавлявайки се.

Разположена в загадъчните лаборатории на Aperture Science, Portal изправя играчите пред физически главоблъсканици и предизвикателства, чието решение се крие в поставянето на телепорти чрез единственото "оръжие", с което ще разполагат в цялата игра. През тях те могат както да се придвижват в пространството, така и да менят местоположението на предмети.

Portal 2 излезе за PC, Xbox 360 и PS3 в края на април и се превърна в една от най-продаваните игри на Острова и в Steam. PC версиите на Portal 1 и 2 могат да бъдат закупени в пакет през Steam на цена 54 лв.

Сподели.