Pornhub регистрира отлив на "потребители" в премиерния ден на Fallout 4

Pinterest LinkedIn +

Добре известно и статистически доказано е, че геймърите обичат да гледат порно и обратното - голям процент от феновете на филмите за възрастни имат интерес към видео игрите. Затова е неизбежно излизането на нови игрални заглавия, особено такива, очаквани с голямо нетърпение и въодушевление от гейм общността, да дава своето отражение върху "потреблението" на порно. И Fallout 4 е поредното потвърждение за това.

Най-голямата интернет платформа за порно съдържание - Pornhub - пусна публикация, в която прави директна връзка между пускането на пазара на дългоочакваното продължение на постапокалиптичната сага Fallout и спада в трафика си в определени времеви интервали на 10 ноември. От инфографиките по-долу можете да се ориентирате за отклоненията.

От екипа на Pornhub уточняват, че имат информация за интересите на своите приблизително 60 млн. редовни потребители от данните на Google Analytics. Същите са основават на статистиката за търсенията в Google от страна на потребителите на даден сайт (о, да, знаем повече за вас, отколкото предполагате [grin]).

Сравнявайки колебанията в трафика със среднодневното потребление, в малките часове на 10 ноември от Pornhub са отчели слабо увеличение сред потребителите, интересуващи се от видеоигри. Предполага се, че по това време е завършен даунлоудът на играта, преди играчите да стартират Fallout 4 за първи път.

От 5 часа сутринта посещенията в Pornhub сред геймърите са започнали да намаляват, достигайки отлив от около 10% в интервала от 7 сутринта до следобедните часове. По това време трафикът се е нормализирал, за да спадне отново около 6 часа вечерта, когато, предполагаемо, онези от геймърите, които не са взели отпуск и са били на работа, са се прибрали у дома.

След полунощ посещенията в Pornhub отново са се нормализирали и дори в един момент са достигнали 15% ръст спрямо обичайното (нека познаем - въпросните 15% са персонализирали героя си като жена).

Любопитно е, че в анализа на Pornhub не се споменава нито дума за издадения същия ден самостоятелен експанжън на StarCraft II - Legacy of the Void, от който, по данни на Blizzard Entertainment, са изкупени повече от 1 милион копия в световен мащаб в рамките на първите 24 часа след пускането на играта в продажба.

Вероятно следното изявление на Кори Прайс - вицепрезидент на Pornhub - хвърля яснота върху тенденциозния подход (да не стигаме дотам да развиваме PR конспиративни теории) при интерпретирането на данните:

"Като мега фенове на играта не бихме седнали да обвиняваме някого заради това, че е обърнал гръб на Pornhub, за да разцъква вместо това Pip-Boy. Ние бихме сторили същото"

Сподели.