Поради голям интерес към "Нощ на ансамблите 4" пускат в продажба и втори балкон

Pinterest LinkedIn +

Поради голeмия интерес към четвъртото издание на събитието "Нощ на ансамблите", което ще се състои на 11 март в НДК, се пускат в продажба и билети за втория балкон на зала 1. Те ще са с цена 25 лв. за билет и могат да се намерят в системата на Ticketportal.bg, в Билетния център в НДК, на касата на зала "Арена Армеец", в книжарници "Booktrading" и на бензиностанции ОМВ.

В четвъртата "Нощ на ансамблите" за пореден път сили ще премерят трите наши най-големи фолклорни състава – "Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин", като и трите ще изпълнят едни от най-новите си произведения за първи път пред софийска публика. Части от новите им програми ще се редуват с класически произведения от репертоара на всеки от ансамблите, които са истински шедьоври в българското танцово и музикално изкуство.

В самото начало на сцената ще излязат всички певици на трите ансамбъла, над 50 на брой, за да дадат уникално гласовито начало на вечерта. Първи на сцената ще се изявят артистите от ансамбъл "Тракия" с най-новия си спектакъл "Земята на Орфей". Освен него "Тракия" ще представи и произведение от най-старата си премиера, от преди цели 45 години.

Ансамбъл "Филип Кутев" ще представи "Пазарджишко" – също част от най-новата им програма. Те обаче са намислили да покачат градусът на емоциите в залата с изпълнение на "Тракийска сватба" – произведение с близо 70-годишна история.

Ансамбъл "Пирин" съвсем естествено ще заложи на темпераментните макдонски ритми. Най-новото от тях е със заглавие "Песни и танци от Югозапада", но няма да пропуснат да представят и едно класическо произведение от репертоара си. След голямото надиграване финалът ще е запомнящ се – ситно шопско! Тогава всички състави ще танцуват и пеят заедно на сцената. А най-неудържимите фенове сред публиката ще могат да се хванат и в общо хоро!

Събитието "Нощ на ансамблите" е неповторима емоция и празник за почитателите на българския фолклор! Трите ансамбъла – "Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин" – за пореден път ще предложат вълнуващо преживяване и завръщане към българския корен!

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.