Популярни медийни лица ще обучават студенти по журналистика

Pinterest LinkedIn +

Стартира приемът в магистърска програма "Журналистика, продуцентство и финанси" за академичната 2018-2019 година. Програмата е единствената в България, която е силно практически ориентирана и дава възможност на студентите да се учат в реална среда, да карат стаж в националните медии и да започнат работа, като черпят опит от най-успешните журналисти и продуценти.

Магистратурата е създадена от популярните журналисти и телевизионни водещи Галя Щърбева и Лора Крумова, заедно с оператора, режисьор и продуцент Петко Гюлчев, които са основатели на Медийна академия "Българион". Те реализират програмата в партньорство с Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) – един от водещите бизнес университети в България. Целта на магистърската програма е да помогне на желаещите да се развиват в медиите да получат практическо обучение и да бъдат подготвени за работата на журналиста още когато стартират своята кариера. По време на обучението студентите се срещат с професионални журналисти, топ прокурори, бивши премиери и президенти, медийни директори, продуценти, топ банкери и финансисти.

Магистърската програма е насочена към всички студенти, които са завършили бакалавърска степен и искат да се реализират в сферата, както и към вече реализирани журналисти, които искат да надградят своите знания или да се преориентират в друг ресор. Студентите, които се представят най-добре по време на обучението, ще имат възможност да получат стаж и предложение за работа в националните медии и водещите продуцентски компании.

Сред лекторите в магистърската програма са Маги Халваджиян, Слави Трифонов, Евтим Милошев, Галя Щърбева, Лора Крумова, Марина Цекова, Антон Хекимян, Мартичка Божилова, Севда Шишманова, Александър Несторов, Сашо Диков, Левон Хампарцумян, Петко Гюлчев и други успешни лица от сферата на медиите. Студентите ще имат възможност да работят с камера, да снимат на терен, да правят репортажи, да монтират, да участват в целия процес. Когато завършат тази магистърска програма, те ще бъдат готови да започнат във всяка една медия, и то на нивото на вече работещите колеги.

Всеки, който желае да кандидатства в магистърската програма "Журналистика, продуцентство и финанси", трябва да изпрати актуална автобиография и мотивационно писмо на адрес bulgarion_ngo@abv.bg.
Сподели.