Популярни марки продават евтини дрехи, брандирани като маркови

Pinterest LinkedIn +

Популярните марки "Boohoo" и "Pretty Little Thing" масово изкупуват чужди дрехи и ги продават като свои. Измамата беше разкрита чрез видео в TikTok.

Потребител с псевдоним @thatbushyhaired показа фабрика за производство на артикули от споменатите марки. Кадрите показват, че фабриката разполага с голям брой кутии с евтини марки дрехи от марки като "Fruit of the Loom", "Gildan" и "Redtag Active". Авторът на видеото твърди, че работниците изрязват етикети от евтини артикули и ги заменят с етикети с логата на "Boohoo" и "Pretty Little Thing".

Клиенти на престижните марки изразиха възмущениет си от измамата. Под клипа те написаха коментари като "Знаех си! Веднъж поръчах топ от Boohoo и той дойде с етикета Fruit of the Loom! Явно са забравили да го отрежат", "Шокирана съм", "Как мога да си купя дрехи сега?", "Не мога да повярвам на очите си", "Добре дошли в света на бързата мода. Учуден съм, че това толкова ви изненадва".

От "Boohoo" и "Pretty Little Thing" все още не са коментирали публикувания видеоклип.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.