Фейсбук полудя заради снимка на битото от полицаи момче! Оказа се измама! (ВИЖТЕ)

Pinterest LinkedIn +

От няколко дни Фейсбук пространството буквално прелива от апели да се открие кой е онзи униформен, който брутално е пребил студент пред Министерски съвет. Става дума за българския студент в Холандия Евгени Марчев.

Споделя се кадър, който буди едновременно съчувствие и омраза. Защото лицето от фотото е наистина обезобразено.

Нещо повече, дори родителите на въпросния младеж се появиха в телевизионни изявления. Обясняваха, че състоянието му е изключително тежко. Че за проявената от страна на полицаите агресия нямало никаква причина

Стигна се дори дотам, да се пише, че момчето е в изключително тежко състояние, че е в кома, че дори е починало.

Днес обаче става ясно друго. Снимката, която се споделя – на младеж в тежко състояние, е на 16-годишен фен. Тя е направена преди 5 години. Тогава в сблъсък между две футболни агитки Румен Койчев едва не губи живота си.

Да, младежът на снимката се казва Румен Койчев. И няма нищо общо със студента в Хага Евгени Марчев, когото всички определиха като поредната жертва на агресия от страна на униформените.

Нещо повече – младежът се появи в ефира на Бтв в прилично състояние, без каквито и да било видими следи от побой. Посегателството, за което всички говореха, явно не е било чак в такава форма. Каква е истината за случая и кой е автор на провокацията предстои да стане ясно.

Сподели.