Подстрижка у дома: какво ни е нужно, за да се справим

Pinterest LinkedIn +

Есента е време на промяна, но носталгията по отминалото лято в съчетание с проливните дъждове ни натъжава, прави ни апатични и унили. Време е да се вземем в ръце и да си създадем положителни емоции. Трансформацията във външния ни вид винаги носи настроение Можем да си направим оригинална арт визия бързо и лесно, демонстрирайки нова прическа, за да сме интересни и различни. Лятото достатъчно е изтощило косата ни с отрицателното въздействие на слънцето и солената морска вода. Време е да ѝ дадем глътка въздух. 

Независимо от избора на прическа, щом е различна, ще се отрази добре на самочувствието ни. Интересът към модата в облеклото и стайлинга от единия пол към другия не е от вчера. Навремето е било немислимо да срещнеш жена в панталони, камо ли с обръсната глава. Днес обаче всички табута са разбити на пух и прах,  жените отдавна се чувстват удобно в аксесоарите на мъжете - сако, панталон, татуировка или по момчешки къса прическа. Късата коса не изисква кой знае какво оформяне. Измиване, малко балсам и за няколко минути ни дава самочувствието, от което се нуждаем. Сресването е лесно, оформянето - за нула време. Дори сешоарът става излишен - прокарваме пръсти в косата и прическата е готова. Минидължината дава предимство на лицето и неговите черти. Всеки може да реши да изрази характера на своята личност, да демонстрира чувство за стил и модерност като свали няколко години от реалната си възраст, защото не е тайна, че късата коса подмладява. 

инструменти за подстригване

Още едно предимство на късата коса - няма нужда от често миене, оформянето е по-лесно и бързо. Единственият недостатък е, че прическата трябва да се актуализира ежемесечно, за да не загуби формата си. Красивата поддръжка изисква редовна корекция. Това обаче не означава, че непрестанно трябва да посещаваме фризьорския салон. Можем сами да скъсим порасналата дължина, при това доста успешно и не на последно място - безплатно. Как? С машинка за подстригване….. Тя е универсална и с нея можем да премахнем окосмяването навсякъде по тялото, заради множеството накрайници в комплекта. Всички, които проявяват интерес да научат повече как и с какво можем да намалим сами дължината на косата си, а също и да почистим безболезнено окосмени участъци по тялото и деликатни зони, могат да получат отговор тук: https://makeup.bg/categorys/223733/.

Подстригването с машинка/ тример не отнема време, изисква само един инструмент с приложение на точния накрайник, който ще ни помогне да създадем избраната дължина. Разнообразните опции за дължина и стил можем да изберем в зависимост от настроението си.

Сподели.