Какви сребърни обеци е подходящо да носим според прическата

Pinterest LinkedIn +

Прическата е част от цялостната визия на дамите, а обеците следва да бъдат съобразени с нея. Ние, от Капино, ще ви помогнем, ако се чудите какво да изберете, в случай, че връзвате косата си предимно на опашка, на кок, имате къса коса или обичате пуснатата.

 

Какви сребърни обеци да носим при пусната коса?

Пуснатата коса е най-често срещаната прическа от дамите. Ако и вие предпочитате този стил, тогава сте наясно, че ушите ви ще бъдат закрити през повечето време. Разбира се, освен в момента, в който вятърът повее косите, разкрие лицето ви и дискретно загатне украшенията на ухото.

От Капино мислим, че в този случай най-добрият избор е да поставите малки и семпли сребърни обеци. Друг вариант, с който ще привлечете повече погледи, са красивите перлички или дизайн в комбинация с камък. 

 

А на опашка? 

Опашките са тренд във фризьорството, достойни дори за модния подиум. Това е прическа, която изглежда ослепително както за ежедневието, така и в по-официална среда. 

Видовете опашки са:

  • Висока вързана опашка- тя е характерна за по-официална визия, което предполага и малко по-официални сребърни обеци. Подходящи са висящите, както и тип халки. Може да си позволите да поставите и по-акцентиращи, наситени с камъни украшения, но съобразени с повода. 
  • Ниско вързана на тила - това е една небрежна прическа, която може да е с напълно открити или леко скрити уши. Тъй като това е по-ежедневен стил, по-подходящо е да изберете и по-малки сребърни обеци, например с винт. Позволени са и по-големите обеци, както и добавянето на малко блясък (циркониеви камъчета или др).


Подходящи обеци за къса коса

Късата прическа е най-малко “претенциозна за вида бижута”. Ухото е видимо и всяко украшение, което изберете, би било добър акцент. Подходящ вариант са обеци, които се “изкачват по ухото, висящите, когато са съобразени с тоалета и останалите аксесоари, тези на винт и малко камъче и т.н. На какъвто и вариант да се спрете, сребърното бижу ще придаде по-разчупен вид на ухото и допълнително блясък. 

 

Какви сребърни обеци да носим, когато сме на кок?

Подобно на късата коса, връзването на кок също открива цялото ухо. Затова Capino ви препоръчва да се насочите към сребърни обеци в класическата гама, т.е. изчистени и минималистични откъм камъни и цветни мотиви. Ако се придържате към този етикет, ще изглеждате брилянтно във всяка визия, погледнати от всеки ъгъл. Бихте могли да заложите и малко по-атрактивна форма, но спазвайки отново горното правило за минимализъм. 

Capino Ви препоръчва да имате поне няколко чифта сребърни обеци - малки и едва забележими, такива с по-издължена форма, екстравагантни и официални. Така винаги ще разполагате с точния аксесоар, според прическата, която си направите за конкретен повод, за работа или за ежедневието. 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.