Подслон (Shelter)

Pinterest LinkedIn +

България, 2010, 88 мин. Режисьор: Драго Шолев Сценарист: Разван Радулеску, Мелиса де Рааф, Драго Шолев С участието на: Янина Кашева, Цветан Даскалов, Ирена Христоскова Драма

За филма:

Пълнометражният дебют на Драго Шолев вече имаше своя голям триумф пред родна публика, спечелвайки Голямата награда на София Филм Фест, но няма как да подминем и факта, че бе избрана за честването на Деня на Европа в рамките на инициативата на Европейската комисия Eurocine 27 и прожектирана едновременно в четири града на Стария континент - Милано, Мадрид, Брюксел и Люсембург.

Безспорната атракция в каста, в който отбелязваме завръщането на звездата на родното кино от 80-те - Янина Кашева, обаче е най-вече присъствието на дебютантката Ирена Христоскова, изпълняваща главната... мъжка роля. Партнират й още Цветан Даскалов, младокът Калоян Сирийски, Силвия Герина и др. 

Историята:

Докато са сменяли телевизионните канали, правили са кьопоолу и са обсъждали политиката, родителите на 12-годишния Радо не са забелязали, че синът им е пораснал. Сега те не могат да разберат защо, след като изчезва за два дни, той не се разкайва за кошмара, който им е причинил, а е готов да избяга от къщи с "първите срещнати на улицата наркомани".

Сподели.