Подготвя се филм по романa на Нийл Геймън - The Ocean at the End of the Lane

Pinterest LinkedIn +

Американският писател Нийл Геймън (Neil Gaiman) ще издаде през лятото първия си роман за възрастни от 2005 г. насам, озаглавен The Ocean at the End of the Lane, а Focus Features и Playtone вече планират филмовата му екранизация.

Въпреки че все още не са приключили сделката по закупуването на правата за адаптацията, продуцентите вече са избрали режисьор за филма – Джо Райт (Joe Wright), работил по Anna Karenina (Анна Каренина), Hanna (Хана) и Atonement (Изкупление).

Историята в The Ocean at the End of the Lane ще се фокусира върху разказвач, който описва детството си, ужасните създания, които са го преследвали и три странни жени, които са му се притекли на помощ.

До момента няма кой знае какви други подробности, което е разбираемо, като се има предвид, че до дебюта на книгата има още няколко месеца.

The Ocean at the End of the Lane обаче не е единствената книга на Геймън, по която се подготвя филм. Авторът работи по екранизация и на The Graveyard Book (Книга за гробището), както и по сериал, базиран на един от най-популярните му романи – American Gods (Американски богове).

Сподели.