Почина най-известното сърдито коте в света Grumpy Cat

Pinterest LinkedIn +

Котешката интернет сензация на име Сос Тартар, известна повече с прозвището си Гръмпи Кат (Grumpy Cat), е починала. Тъжната вест беше разпространена от семейството на 7-годишната вечно сърдита котка, чиито фенове по цял свят наброяват над 2,4 милиона последователи в Инстаграм.

"Въпреки грижите на най-добрите професионалисти, както и на любящото й семейство, Гръмпи страдаше от проблеми, свързани със скорошна уринарна инфекция, с които тя, за съжаление, не успя да се пребори", се казва в съобщението.

"Тя си отиде в мир във вторник сутринта, 14 май, у дома си и в прегръдките на нейната майка Табата. Духът й ще продължи да живее чрез нейните фенове по целия свят", казват още близките на котето.

То е родено на 4 април 2012 г. и се превърна в любимец на хиляди хора по света заради вечно сърдитата си муцунка. Интернет пространството прелива от мемета и забавни истории, в които Гръмпи е главен герой. Намусеното коте участва и в няколко сериала, реклами и филми и приживе натрупа добро състояние. Което, само по себе си, е доказателство, че не е задължително да си привлекателен, за да бъдеш популярен.
Сподели.