Почина Luciano Pavarotti

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестният оперен изпълнител Лучано Павароти (Luciano Pavarotti) почина снощи в дома си в град Модена на 71-годишна възраст.

Италианският тенор, който напоследък се оплакваше от различни здравословни проблеми, миналата година бе опериран от рак на панкреаса.

"Маестрото води дълга и трудна битка срещу рака на панкреаса, който отне живота му. В синхрон с живота и работата му той остана позитивен почти до края, когато се предаде в последния стадии на болестта си", коментира  в официално изявление мениджъра на Павароти - Тери Робсън (Terri Robson).

В началото на август 2007 г. световноизвестният тенор беше приет по спешност в болница в родния си град Модена, но тогава от болницата отказаха каквито и да било изявления за причината на хоспитализирането.

Днес един от най-големите италиански ежедневници "La Repubblica" излезе със заглавие на първа страница: "Може никога да не се роди друг Павароти".

От дебюта му на оперната сцена през 1961 г., италианският тенор е един от най-известните и почитани оперни артисти по света. Той става звезда в музикалния бизнес и допринася изключително за популяризирането на оперното изкувство зедно с колегите си Пласидо Доминго (Placido Domingo) и Хосе Карерас (Jose Carreras) или т.нар. Трима тенори.

Сподели.