Почина легендарната телевизионна водеща Анахид Тачева

Pinterest LinkedIn +

Телевизионната легенда Анахид Тачева почина на 82-годишна възраст. Тя е едно от емблематичните лица на новинарските емисии по бившата Първа програма на БНТ. Години наред Тачева водеше ”По света и у нас”.

Кариерата й в БНТ започва през 1962 г. Тъй като има отлична памет, научава текстовете на новините наизуст, а това прави впечатление в годините, когато все още няма аутокю.

Четири години по-рано Анахид се омъжва за актьора Коста Цонев. Впоследствие двамата се развеждат, а по-късно отново се женят и развеждат (двата им брака са през годините 1958 –1964; 1969 – 1973). Имат две деца - Теодора Цонева и Димитър Цонев, който също бе водещ на новините в БНТ. Синът й почина през 2016 г.

Последният брак на Анахид е с бизнесмена Васил Тачев, който почина през 2012 г. От него тя има още една дъщеря, която също се казва Анахид Тачева и живее в Америка. Последните си години известната водеща също прекара в чужбина.

Поклонението ще бъде в сряда, 23-ти ноември, от 14:30 ч. в храм "Свети Седмочисленици".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.