Журналистът Милен Цветков беше убит в катастрофа

Pinterest LinkedIn +

Навръх Великден си отиде известният български журналист Милен Цветков. Причина за смъртта му е катастрофа, предизвикана от млад шофьор, употребил наркотици, съобщи "Нова телевизия".

"Фаталният сблъсък между два джипа станал край мол в София навръх Великден... Цветков чакал на червен светофар, когато другата кола се забила в задната част на автомобила му... Бил е с много тежки травми от силния удар, който свидетели описват като бомба", уточняват от медията и допълват, че журналистът е издъхнал на път към болницата.

Милен Цветков е роден е на 30 юли 1966 г. в София. Завършва 7 СОУ "Свети Седмочисленици" и Софийския университет. Започва кариерата си в БНТ като репортер на предаването "Ку-ку". След това е поканен от Бригита Чолакова за репортер в излъчваното по това време "ТВ Неделник". По-късно става водещ на "По света и у нас". През 1995 г. напуска БНТ с обяснението, че там цари цензура. В следващите шест месеца работи като разносвач на месни продукти. След това е и управител на пловдивско заведение. В началото на 1997 г. се връща обратно на работа в Българската национална телевизия като репортер в предаването "Отзвук". Няколко месеца по-късно отново е водещ на "По света и у нас".

През 2000 г. е поканен в "Нова телевизия" за водещ на предаването "Здравей, България". През 2003 г. Милен Цветков е свален от екран. От февруари до юли 2004 г. е водещ на "60 минути с Милен Цветков". През есента на 2005 г. става водещ на ново предаване "Часът на Милен Цветков". Водещ е и на предаването "Нищо лично" по радио "Експрес". През 2008 г. е водещ на четвъртия сезон на "Биг Брадър". От 2009 г. отново се завръща в "Здравей, България", където заедно с Лора Крумова води сутрешния блок. Няколко месеца след това "Часът на Милен Цветков" пада от ефир. През януари 2010 г. Цветков е освободен като водещ на "Здравей, България" и напуска Нова телевизия.

Създава сайта zanachalo.com. Няколко месеца по-късно води сутрешното предаване "Събуди се с EBF" по едноименната телевизия. Завръща се в БНТ през есента на 2010 г., където води предаването "Екип 5". На 21 март 2011 г. се завръща в "Нова телевизия" като водещ на "Часът на Милен Цветков". От 18 август 2014 г. "Часът на Милен Цветков" се мести от следобедния пояс късно вечерта – започва в 23:45 ч., от понеделник до петък. На 16 август 2018 г. предаването е свалено от ефир, а Милен Цветков напуска телевизията. През пролетта на 2020 г. става водещ в новото предаване "Алтернативата" по ТВ1.

Милен Цветков ще бъде запомнен като журналист с оригинално мислене и ерудиция, каквато рядко се среща в българския ефир. Обичан и хулен, той остави ярък собствен почерк в българската журналистика. Мир на праха му!
Сподели.