Свалиха Милен Цветков от екран

Pinterest LinkedIn +

"Нова телевизия" спира излъчването на предаването "Часът на Милен Цветков", стана ясно от прессъобщение, свързано с акцентите в предстоящия сезон на медията.

Причини за това редакционно решение не се посочват. От информацията става ясно, че на мястото на предаването ще бъде излъчвано забавно съдържание, съобразено с предпочитанията на зрителите, сондирани чрез актуални проучвания на аудиторията.

"Нова Броудкастинг Груп" определя програмната схема на телевизионните си канали на базата на детайлно проучване на зрителските интереси. Данните сочат, че в късните часове аудиторията на NOVA предпочита забавни продукции, филми и сериали. През есенния сезон телевизията ще заложи на такъв тип съдържание на мястото на "Часът на Милен Цветков". Компанията отправи към водещия алтернатива за участие в друго предаване, но той избра да се раздели с NOVA. "Нова Броудкастинг Груп" благодари на Милен Цветков за дългогодишното сътрудничество, като остава отворена за бъдещи съвместни проекти", се казва в съобщението.

Както Avtora.com писа, в края на миналия сезон "Нова телевизия" неочаквано спря едно от предварително анонсираните издания на предаването, в което трябваше да бъде обсъдена фалшивата новина за "гръцкия остров на Бойко Борисов". Тогава беше излъчен запис на старо предаване, а самият водещ не коментира публично какво точно се е случило.

Свалянето на предаването му от екран също не е коментирано до момента от самия Цветков. Отстраняването на "Часът на Милен Цветков" от програмната схема на "Нова телевизия" обаче стана повод за публични дискусии в социалните мрежи. Много зрители си спомниха и за бившата водеща на сутрешния блок на телевизията Ани Цолова, която също беше отстранена след лятната почивка с обяснението, че тя готви самостоятелно предаване, но до момента такова не се е появило на екран.

Сподели.