Почина Denis 'Piggy' D'Amour от Voivod

Pinterest LinkedIn +

Китаристът на първата канадска траш банда Voivod Денис 'Пиги' Д'Амур (Denis 'Piggy' D'Amour), който беше диагностициран с напреднал стадий на рак през юни, т.г., е починал на 45-годишна възраст в нощта на 26 срещу 27 август.

Феновете научиха за нелечимото заболяване на Пиги едва миналата седмица, когато Джейсън Нюстед (Jason Newsted, екс Metallica), басист на групата, направи следното изявление: "Нашият добър приятел и китарен герой Денис Д'Амур е много болен. Ние се опитваме всячески да помагаме на Денис, за да се чувства той комфортно, докато се бори с болеста си. Денис е изключително дискретен човек и не иска да прави голяма работа от това, че е болен, затова ние няма да можем да отговорим на въпросите ви относно неговото състояние, или да ви дадем друга информация засега.


През месец юли, т.г., Voivod са били в студио, където са записали над 20 демо версии на парчетата, предназначени за техния 14-ти албум. Тогава записите са били преустановени заради Нюстед, който е развил тендонит (възпаление на сухожилията). Неотдавна той уведоми феновете на групата през нейния официален сайт, че "Мистър Пиги направо подивя с разни особено тежки рифове и ни води по пътя в изпълнението на нашия план на действие за следващите месеци."

Официален сайт: http://voivod.com

Сподели.