Почина актьорът Стефан Щерев-Чечо

Google+ Pinterest LinkedIn +

На 43-годишна възраст почина актьорът Стефан Щерев-Чечо.

Тъжната новина беше съобщена на "Фейсбук" страницата на Съюза на артистите в България. Преди дни много от колегите и приятелите му призоваваха имащите възможност да дарят кръв за него. Чечо се лекуваше във Военно-медицинска академия от проблеми с черния дроб.

Стефан Щерев е роден през 1973 г. в гр. Губкин, Русия, където тогава са работили неговите родители. Завършил е Академията за изкуствата в Нови Сад и НАТФИЗ. Работил е известно време на свободна практика, а през октомври за последен път ще го видим на голям екран – в лентата "Трансгресия".

Съболезнования изказаха и от Министерството на културата.

"Чрез забележителните и незабравими роли на сцената, чрез участията си на малкия екран Стефан Щерев изпълняваше мисията си да работи за развитието на театъра, за победата на доброто, на творчеството и на състраданието в живота ни. Силата на волята му помагаше да преодолява изпитание след изпитание.

 Характерът му се открояваше както на житейската сцена, така и на театралната, което остави дълбоки следи у неговите почитатели, колеги и приятели и прави загубата му още по-тежка. Но той ще остане да напомня за себе си, защото приживе вдъхна живот на всичко, с което се захвана, и никога не изневери на убежденията и принципите си.

Дълбок поклон!"

Сподели.