Победителите на Годишни музикални награди на "БГ Радио" 2024

Pinterest LinkedIn +

Вълнуващи моменти, заслужени отличия и брилянтни изпълнения предизвикаха интерес и емоция в музикалните среди и феновете на българската поп и рок музика по време на Годишните музикални награди на "БГ Радио" 2024. 

Летящ старт на церемонията постави първата премиера на най-новата песен на Лили Иванова – „Ненужен спомен“,  по музика на Ангел Дюлгеров и текст на Александър Петров.  Публиката посрещна на крака Лили Иванова и изпя с нея един от големите ѝ хитове „Детелини“. Преди година на церемонията на Годишни Музикални Награди  обичаната певица получи от екипа на БГ Радио единствената награда „Най-големият български поп изпълнител на всички времена“. 

Молец затвърдиха позицията си на най-големия фаворит сред гласувалите слушатели на БГ Радио. Песента им „Цялото време“ донесе на групата награда в три категории – „БГ Текст“, „БГ Дует/Трио/Вокална група“ и „БГ Видеоклип“ за режисьора Крис Захариев.

Молец получиха любовта и гласовете на слушателите и в категорията „БГ Албум. 

Robi взе наградата, която се връчва само веднъж в живота – „БГ Дебют“. 

Dara Ekimova спечели две награди на сцената на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024. Песента ѝ „Дишам“ се оказа сред най-обичаните песни за изминалата година и бе отличена с най-много гласове в категорията „БГ Песен“. Dara Ekimova получи признанието на слушателите на БГ Радио и на колегите ѝ с награда за „БГ Изпълнителка“.

Признанието на слушателите в категорията „БГ изпълнител“ е за Миро, а в категорията „БГ Комбинация“ сподели наградата с Мария Илиева за песента им  „Ако утре няма днес“, специално създадена за церемонията и представена за първи път на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2023.

Б.Т.Р. са изборът на слушателите на БГ Радио и победителите в категорията „БГ Група“. Тази година наградата бе връчена от специалния гост на церемонията – рок легендата Joe Lynn Turner.

Мускетарът на българската рок музика Кирил Маричков получи признанието на екипа на БГ Радио и наградата „БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова.

Символ за изключителен принос и всеотдайност към българската музика. 

Ето и победителите:

 • БГ Песен –„Дишам“ – Dara Ekimova
 • БГ Текст – „Цялото време“– Молец, текст: Крис Макаров и Юли Славчев
 • БГ Албум „Албум“– Молец
 • БГ Изпълнител – Миро
 • БГ Изпълнителка – Dara Ekimova
 • БГ Дует/Трио/Вокална група – Молец
 • БГ Комбинация – Миро и Мария Илиева
 • БГ Група  – Б.Т.Р.
 • БГ Дебют – Robi
 • БГ Видеоклип – „Цялото време“ – Молец, реж. Крис Захариев
 • БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова – Кирил Маричков

 

По време на Годишни музикални награди 2024 за първи път чухме един от хитовете на лято 2024 –„Любов като небе“ на Миро. Премиера на сцената представи и Михаела Филева с La música.

Водещите на наградите Ненчо Балабанов и Рафи придадоха блясък на церемонията и си партнираха с много чувство за хумор и забавни импровизации. Те представиха за първи път на сцена екзотичния тандем DARA и Venci Venc’ с песента им „Змия“. Първо представяне на сцена получи и Burn out – новият звук от Графа. Песента „Вселена“ на Любо Киров и Михаела Маринова вдъхнови и покори зрителите на церемонията със съпровод на госпел хор. Дони и Софи Маринова представиха огнено изпълнение на сензационния дует „В друг живот“.

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 се издигна на световно ниво с представянето на уникални хореографии и балети на изпълненията на Мария Илиева“100 причини”Руши“Без багаж” и Dara Ekimova“Дишам”.

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени припомниха на публиката думата „любов“ с изпълнението им на “Заедно Сами”. Молец поднесоха на зрителите поетичното и мелодично изпълнение на „Бял лист“.

Церемонията по връчването на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 бе закрита с вечната музика на Кирил Маричков и песните “Две следи”, ”Вълшебен  цвят”, ”Вкусът на времето” и ”Клетва”. Изпълнението на Наско от Б.Т.Р., Любо Киров, Миро, Михаела Маринова, Дара Екимова, Славчо Николов, Иван Лечев, Дони, Венко Поромански изправи зрителите на крака и разчувства публиката в залата.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.