"По-полека" на Стефан Вълдобрев е любимата песен за път на българите

Pinterest LinkedIn +

В рекордно дълго излъчване на живо – почти десет часа – "БГ радио" обяви класацията на любимите 100 български песни на слушателите си за пътуване. Перфектният български саундтрак на лятото прозвуча на 1 септември с много специални гости.

Сред изпълнителите, станали част от първото по рода си излъчване на цяла класация на живо, бяха Вензи, Михаела Маринова, Звезди от "Ахат", Димо от "PIF", Лора Караджова, Свилен от "Остава", Маргарита Хранова, Пепи Писарски от "Атлас", Краси от "Акага", "Б.Т.Р.", Дичо, Рут и много други.

Те споделиха пред микрофона на домакина Наско Стоянов много лични и любопитни истории, свързани с преживявания на път – Славчо Николов разказа как представители на КАТ са спрели автомобила на Б.Т.Р. и не са им повярвали, че са група, която бърза за участие, защото нямат певица с тях; Лора Караджова е превърнала колата си във втори дом с играчките и роклите на дъщеричката ù Алиса; група "PIF" винаги пътува с кола за участията си, като условието е някой от тях да шофира; а Любо Киров първо преслушва новите си песни в колата си. 

Свилен от Остава

А ето и как изглежда Топ 5 от най-дългата класация на медията, която пуска само българска музика, прозвучала на живо: 
1. Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" - "По-полека"
2. Миро - "Гълъбо"
3. Васил Найденов - "Рали"
4. Тони Димитрова - "Ах, морето"
5. D2 - "Аз и ти"


Ето и какво сподели големият победител Стефан Вълдобрев след новината, че песента му "По-полека" е първа в класацията: "Много съм щастлив и благодаря на всички слушатели, които са гласували за "По-полека"! Първото място ми дава голям стимул за още много нови песни и концерти! Желая на всички да са много щастливи на пътя и винаги да бъдат с най-любимата си музика".

"БГ радио" дава възможност на всички, които са пропуснали излъчването на живо на "Топ 100 български песни за пътуване", да чуят класацията в специален онлайн канал на www.bgradio.bg с "Най-добрите български песни за пътуване", който ще е активен до 8 октомври. А целия списък със стоте любими български песни за път според слушателите на радиото можете да видите тук.

Наско от БГ радио

Сподели.