PlayStation Vita идва в Европа на 22 февруари 2012

Pinterest LinkedIn +

Новата портативна гейм конзола на Sony - обявената с кодовото наименование Next Generation Portable (NGP) PlayStation Vita, ще се появи на европейския пазар на 22 февруари 2012 година, едновременно с премиерата на устройството в САЩ, Канада, Африка, Средния изток и Австралия, стана ясно от конференцията на компанията на Web 2.0 Summit.

Базовият Wi-Fi модел на PSVita ще може да бъде закупен срещу $249 (EUR) – същата цена, на която се продава и PlayStation 3 от спазващите "препоръката" на Sony търговци, а 3G/Wi-Fi версията ще струва на потребителите с $50 (EUR) отгоре.

До появата на новата конзола, оборудвана с 5-инчов OLED капацитивен мултитъч дисплей, два аналогови джойстика и две камери, много от заглавията, които се разработват с PSVita съвместимост, ще бъдат завършени, в това число Ultimate Marvel vs. Capcom 3.

Сред тях са още следващите попълнения в хитовите поредици Uncharted, Resistance и Call of Duty, както и Sound Shapes, Assassin’s Creed и FIFA, а освен това на новата конзола ще могат да се играят всички PlayStation Portable заглавия, издадени в PlayStation Network.

Захранваното с четириядрен АRM Cortex-A9 MPCore процесор устройство ще интегрира в себе си и социални функции, чрез които потребителите ще могат с лекота да менажират профилите си във Facebook, Skype, Foursquare и Twitter.

PS Vita ще излезе на японския пазар и в части от азиатския континент на 17 декември 2011 година.


Сподели.