PlayStation Network с ново име от утре

Pinterest LinkedIn +

На 8 февруари най-голямата дигиталната гейминг платформа в света, PlayStation Network, ще бъде преименувана на Sony Entertainment Network. Това няма да рефлектира нито върху акаунтите на досегашните й потребители, нито на функционалността й.

Промяната няма да важи единствено за потребителите на PSP, които ще продължат да имат PlayStation Network акаунти; собствениците на PlayStation 3 и PlayStation Vita с активен акаунт в PSN трябва да са получили на електронните си пощи писмо, с което Sony ги информира, че вече са потребители на Sony Entertainment Network, както и че трябва да приемат новите условия за ползване на сервиза.

Sony Entertainment Network бе представена за първи път в края на миналото лято, а трансформацията й в единствена глобална платформа на Sony има за цел консолидацията на всички досегашни дигитални сервизи на компанията на едно място, в това число Music Unlimited и Video Unlimited. Последните са достъпни за потребителите на PS3 и в момента.

На 20 април 2011 г. PSN стана жертва на масирана хакерска атака, която наложи спирането на достъпа до сервиза, чиито потребители по това време надхвърляха 77 млн. души, за близо месец. При повторното му пускане всички потребители бяха компенсирани с т. нар. Welcome Back програма под формата на безплатни игри, а базираните в САЩ – и с 30-дневни безплатни абонаменти за PlayStation Plus и Music Unlimited.

Сподели.