PlayStation 3 и Nintendo Wii - новите конзоли излязоха на пазара

Pinterest LinkedIn +

Истинска истерия се заформи около излизането в продажба на новото поколение конзоли за видеоигри на PlayStation и Nintendo. Предколедно в края на миналата седмица стартира изключителната битка в борбата за печелене на клиенти между двата геймърски гиганта.

PlayStation 3 (PS3) излезе на пазара на 16 ноември в полунощ в САЩ. Най-заклетите фенове на конзолата прекараха няколко нощи на открито пред магазините, за да се сдобият със скъпоценната джаджа, която все още е в ограничени количества. Въпреки това от Sony обещават да пуснат 1 милион конзоли за американския пазар до края на годината, съобщава Reuters.

За да промотира продукта в рекламната кампания се включи и изпълнителният директор на Sony Хауърд Стрингър (Howard Stringer), който се появи в известен магазин заедно с рапъра Ludacris минути преди да стартира продажбата.

Същинската битка са печелене на клиенти започва обаче от тази седмица, след като Nintendo пусна в продажба новия си продукт Nintendo Wii вчера в полунощ. Погледите на геймърите са изцяло отправени към революционната система на контрол, която предлага Wii конзолата.

Конкуренцията се води и на ценовия терен. Nintendo Wii струва 250 долара за разлика от доста по-скъпата конзола PlayStation 3, чиято цена е 600 долара. Вече започнаха и наддаванията в портала за онлайн търговия ebay.com, където PS3 достигна рекорната цена от 3 000 долара.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.