Пласидо Доминго ще изнесе концерт с популярни арии в София

Pinterest LinkedIn +

Пласидо Доминго ще изнесе концерт с популярни арии от обичани опери на 11 септември 2023 г. в зала „Арена София”. „България, много съм щастлив , че отново ще бъдем заедно“, написа тенорът на официалната си страница.

82-годишният певец, наричан „кралят на операта“, включи и българската столица в световното си турне. От екипа му споделят, че маестрото и този път подготвя специална изненада за гостуването си тази година. През 2014 г. световният тенор вдигна на крака публиката с изпълнение на песента „Моя страна, моя България“ на Емил Димитров.

Организаторите подчертават, че това може би ще бъде последното турне на Доминго, който този път е включил в обиколката си не само традиционни дестинации като Испания и Германия, а и държави като Узбекистан и Турция. На сцената той излиза с местни оркестри и кани за свои партньори млади оперни таланти, някои от които са финалисти на оперния конкурс „Опералия“, който даде старт и на световната кариера на българското сопрано Соня Йончева.

В София на сцената ще се представят две нови звезди – Дженифър Роули и Кристина Рамос. Очаква се да звучат арии и дуети от опери на Верди и Пучини.

Плакат за концерта

Това е трето гостуване на Пласидо Доминго в България. Първото беше отново в „Арена София” (тогава „Арена „Армеец“) през 2014 година. През 2021 г. той пя под открито небе по покана на Соня Йончева. Концертът пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ събра над 5000 зрители на площада и бе гледан от над 60 000 зрители чрез стрийминг в целия свят.

До края на годината той ще бъде показан по една от големите световни телевизии за класическа музика.

Тази седмица Пласидо Доминго отново ще застане на една сцена с българското сопрано в специална гала, посветена на диригента Даниел Баренбойм – на фестивала в Залцбург. В нея ще участват още Чечилия Бартоли, диригентът Зубин Мета и други звезди на оперната сцена.
Сподели.