Plants vs. Zombies 2: It's About Time

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Tower defence/пъзел Година: 2013 Разработва: PopCap Games Издава: Electronic Arts Платформа: PC | Mobile

Ако има симпатична, малка, но супер популярна съвременна игра, която да съперничи на славата на култовите Angry Birds, без съмнение това е Plants vs. Zombies на PopCap Games.

Появил се за пръв път преди малко повече от 4 години в Steam, този вариант на прословутия tower defence сценарий бързо обиколи почти всички актуални гейм платформи – настолни и мобилни, печелейки си завидна популярност благодарение на простичкия си, но адски развлекателен и пристрастяващ геймплей.

В разгара на лятото и отпуските PopCap най-после пускат официално дългоочакваното продължение на играта, озаглавено Plants vs. Zombies 2: It's About Time (в явен опит за закачка със StarCraft II на Blizzard).

Уви, засега е налична само iOS версията, но вероятно скоро ще се появи и вариант за PC.

Особено добра новина за феновете на култовите цветя и не по-малко култовите зомбита е, че продължението на любимата им игра е напълно безплатно. Разбира се, с някои уговорки, но за това след малко.

Ако трябва с една дума да опишем какво точно предлага спрямо оригинала си Plants vs. Zombies 2, то думата ще е: повече!

Игралното поле вече далеч надхвърля градината в задния ви двор и ще ви отведе на дълго пътешествие през времето и пространството. Иначе казано, с Plants vs. Zombies 2 получавате три нови тематични области, базирани съответно на мотиви от Древния Египет, Дивия Запад и Пиратските морета.

Всяка от тези секции носи свое собствено, неповторимо очарование и съответната геймплейна специфика: при Дивия Запад, например, през игралното поле минават железопътни линии, по които прехвърчат малки миньорски колички, върху които ще можете също да поставяте растения. Това предполага куп нови и интересни тактически възможности за спиране на вълните с ненаситни зомбита, които атакуват позициите ви.

В пиратските нива пък шантавите немъртви ще напират към борда на кораба ви, който вие, разбира се, ще трябва да защитите от атаките им.

Интересна добавка е и фактът, че всяко тематично ниво включва различни врагове – Дивия Запад, като един от най-колоритните примери, ще ви изправи срещу зомби–пианисти, придружавани от орди танцуващи каубои или немъртви златотърсачи, опитващи се да взривят позициите ви с шашки динамит.

Естествено, при толкова нови и "опасни" зомби противници няма как да се мине и без ъпгрейд на наличната ви "армия от растения". В нея ще откриете много нови попълнения, като например раздаващия юмручни удари Bonk Choy или изстрелващия електрически заряди Lightning Reed.

Отделно, Plants vs. Zombies 2 прибавя и още един силен коз в бойния ви инвентар – така наречената Храна за растения (Plant Food). Това са един вид "стимуланти", които можете да използвате, когато решите.

А в ключов момент, когато вълните от жадни за мозъци немъртви заплашват да ви пометат, можете да активирате "хранителните припаси", които имате в резерва си и да отприщите унищожителна специална атака за всяко от растенията, които сте разположили на бойното поле.

Ако трябва да обобщим: с Plants vs. Zombies 2 PopCap не са се втурнали да изобретяват отново колелото на геймплея – формулата, която играта предлага, остава същата, но с някои наистина находчиви и свежи добавки.

Единственото условие, което може до известна степен да помрачи добрите ви впечатления от това продължение, е очаквано следствие от безплатния характер на играта. Освен добре познатите ви средства за война срещу зомбитата Plants vs. Zombies 2 включва и серия особено мощни Power Up атаки, които обаче струват определена сума "монети", които се печелят по време на игра.

Генерирането им обаче става адски бавно и най-бързият начин да се сдобиете с тях е да ги закупите срещу истински пари. Иначе казано, Plants vs. Zombies 2 вече се финансира с микротранзакции – модел, добре познат на всички фенове на мобилните игри.


Сподели.