Pixlr – мощен почти колкото Photoshop, но изцяло онлайн базиран и безплатен

Pinterest LinkedIn +

Случвало ли ви се е да ви трябва Photoshop или някой по-малко мощен редактор за цифрови изображения и просто да нямате такъв подръка? Може да сте на чужд компютър, където такъв няма инсталиран или пък искате да направите бърза фото редакция без да минавате през мощния, но тромав продукт на Adobe.

Имаме оферта за вас – опитайте с Pixlr. Изцяло онлайн базиран, той включва такова изобилие от опции за редакция и фото корекция, че след като веднъж го изпробвате, ще започнете да се чудите защо изобщо ви е нужен скъп, платен софтуер за работа с цифрови изображения.

След като заредите сайта pixlr.com, ще откриете, че той предлага няколко различни опции: Advanced, Express, Pixlr-o-matic и мобилно приложение, специално разработено за Android устройства да речем.

За бързо редактиране с базови инструменти като изрязване (crop), завъртане, корекции на цвета, ретуширане и премахване на ефекта "червени очи" можете спокойно да използвате Express – създаден именно с цел да предложи всичко най-важно в достъпен и компактен формат.

Ако обаче искате наистина да опитате вкуса на мощта, който тази привидно семпла онлайн услуга предлага, ние ви препоръчваме Pixlr Advanced.

Тук ще намерите куп прецизни инструменти, които повечето от вас вероятно са свикнали да асоциират най-вече с вездесъщия Photoshop: ласо и magic wand селекция, фина настройка на нивото на яркост, синхронизирано редактиране на множество изображения едновременно и какво ли още не.

При това менютата и лентите с инструменти на Pixlr са удобни, интуитивни и добре подредени, затова с тях се борави много лесно и бързо. Нещо повече – почти всички познати ви от Windows бързи комбинации от клавиши, като например Ctrl+Z за връщане на предходно действие, се разпознават и работят безпроблемно.

Сподели.