ПФК "Левски" основава свой отбор по електронни спортове

Pinterest LinkedIn +

На 11 април 2020 г. ПФК "Левски", съвместно една от най-големите esports компании в света  ESL, стартира първия по рода си турнир в България, който ще определи най-добрите играчи сред феновете на "Левски" по FIFA20.  Двамата победители в турнира пък ще станат официално част от отбора на футболния клуб по електронни спортове. Така "Левски" се превръща в първия български футболен и професионален спортен клуб, който официално стъпва на територията на електронните спортове и гейминга.

Стартът на проекта е провокиран от желанието ни за нови варианти за комуникация и колаборация с най-ценния ни капитал – публиката, както на терена, така и извън него. Във времена, в които не можем да бъдем заедно в нашия дом – стадион „Георги Аспарухов“  можем да продължим да печелим мачове и извън футболния терен.

Турнирът вече е с отворено записване на esl.gg/levskisofia-goes-esports и ще се проведе в три кръга – две отворени онлайн квалификации (11-12 април) с максимален брой от 256 участници за всяка квалификация и финал, който ще бъде излъчен на живо. В рамките на онлайн квалификациите ще бъдат излъчени най-добрите 8 играчи, които ще продължат към финалите на турнира на 18 април.

Победителите в надпреварата ще имат честта да защитават цветовете на любимия клуб в битки с грандовете на европейския и световен футбол. В комбинация с това те ще спечелят и карти за VIP ложата на стадион "Георги Аспарухов", както и възможността да обсъждат и прилагат своите стратегии с играещия FIFA треньор – Симеон Славчев.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.