Певецът Пламен Денчев пред Avtora.com: Нуждаем се от повече толерантност и уважение

Pinterest LinkedIn +

Броени дни след като певецът Пламен Денчев представи новия си сингъл "Мислиш ли", той даде интервю за Avtora.com. Ето какво сподели изпълнителят за новия си проект.

Avtora.com: Разкажи ни малко повече за "Мислиш ли". Как дойде идеята за проекта?

Пламен Денчев: Направих парчето през пролетта и като музика беше създадено за кратко време. Работих заедно с Юлиан Янев по записа и смесването. Още тогава си помислих, че много добре би се получило, ако го пусна с лирик видео. Отне ми известно време да открия подходящ човек, който да се заеме с видеооформлението, и попаднах на Иван Краев – той свърши прекрасна работа.

Avtora.com: Може ли да се каже, че графичните видеа са новият тренд? Виждаме доста примери на световната сцена, но сякаш в България все още този похват не е толкова популярен.

Пламен Денчев: Много от световноизвестните артисти, когато пуснат сингъл, първо реализират версия с лирик видео, след което и такава с официален клип. А има случаи, в които първата версия е толкова добра, че няма нужда от друга. Това е един нов начин да се вникне по-дълбоко в съдържанието на текста и музиката. 

Avtora.com: Може ли да бъде такова видео по-въздействащо от изиграното пред камера?

Пламен Денчев: Зависи от характера на музиката. Има много въздействащи имиджови клипове. Всичко опира до концепция и до начина, по който един творец иска да представи творчеството си.

Avtora.com: Върху какво трябва да се замислят хората според теб? За какво мислиш ти самият на този етап от живота си?

Пламен Денчев: Мисля, че е хубаво хората да се фокусират малко повече върху примерите, които дават с дейността си. Да обърнат внимание на отношението си спрямо околните. Не обичам празните приказки, критики, излишни дебати, анализи и т.н. Най-добрият начин да убедиш някого в нещо – каквото и да е начинанието – е да дадеш личен пример с това, което правиш. Независимо дали ще е малък жест в кратък момент, или мащабен процес, който изисква време и развитие. 

Avtora.com: Ако имаш право да промениш един значим елемент в обществото, какъв би бил той?

Пламен Денчев: Толерантност и уважение – на пътя, на работното място, в общуването, навсякъде.

Avtora.com: Какво слушаш напоследък?

Пламен Денчев: Тези дни слушам последния албум на "Foo Fighters", както и новия на Андерсън Паак (Anderson Paak).

Avtora.com: Знаем, че си част от "Funky Miracle". Какво се случва с бандата и какви са новите проекти, в които участваш?

Пламен Денчев: С Funky Miracle работим по втори албум на групата. Репетираме, свирим новите идеи и ще направим селекция от най-подходящите парчета, които да влязат в EP (миниалбум). Радвам се на еволюцията на бандата и се надявам да изкараме новите неща през пролетта на 2019 г.

Отскоро свиря и в "Tube Hedzzz" – издадохме албум със заглавие "Beyond", а след броени дни пускаме сингъл с видео – казва се "Broken Machine". Горещо препоръчвам да чуете парчето, а и цялата продукция на тази рокендрол банда. Предстоят ми интересни музикални проекти с няколко млади артисти, но засега няма да издавам повече.
Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.