Пет забавни и полезни неща, които можете да правите в уеб

Pinterest LinkedIn +

Интернет е необятен. Информационен масив с обем и мащаби отвъд всяко човешко въображение. В него можете да откриете всичко, но понякога това отнема повече време от това, с което разполагате. Уеб е като непознат град - вие сте сигурни, че в него има десетки дребни, интересни, готини местенца (защото всеки град има), но не знаете къде точно се намират те!

Един от начините да ги откриете е да ровите из туристическия си справочник, да се справяте с картата и да обикаляте. Другият - често значително по-бърз и ефикасен - е просто да попитате някой местен жител, за да ви упъти.

Е, точно по този начин възнамеряваме да ви помогнем ние днес - ще ви насочим към пет интересни и полезни места в уеб, които можете да посетите докато чакате да настъпи краят на... не, не на света, а на работния ден :)

Вижте как изглеждат 100 000 звезди

Поредният страхотен експеримент на вездесъщите Google. Той представлява нещо като Street View, но... за Космоса. Шегата настрана - на този адрес ще откриете карта на звездното небе и ще можете да разгледате поне 100 000 звезди, които блещукат по него. За съжаление работи само в Chrome.

Забийте сам или с приятели

Още един Chrome оптимизиран сайт. В него ще можете да свирите на различни музикални инструменти, представяйки си, че сте човека-оркестър или да "забиете" яко с приятели. Опитайте, забавно е!

Поиграйте си!

Не че уеб може да се похвали с липса точно пък на игри, но в тази секция на доста популярния до неотдавна Yahoo (сега с малко помътняла слава) ще намерите наистина страхотна подборка от симпатични, малки и много забавни флаш игрички. Разгледайте я - може пък нещо да ви хареса.

Свалете си нов браузър


Какво? Още един ли? Неее, всъщност става дума за последната версия на добре познатия ви Internet Explorer. Достъпен до неотдавна само и единствено за използващите новия Windows 8, последната му версия 10 вече е налична и за Windows 7. Ако изобщо го използвате, винаги е добра идея да имате най-актуалното - не само заради по-шарения външен вид, а и заради закърпените пролуки в сигурността и повишеното бързодействие.

Бъдете кино режисьор

Mozilla - организацията зад популярния браузър Firefox - неотдавна пусна един от най-достъпните и лесни за употреба онлайн базирани видеоредактори. С негова помощ можете изключително бързо и удобно да редактирате всякакви видеофайлове, които след това да споделяте в уеб.

Ако не сте докосвали видеоредактор досега, сайтът включва и отлична секция с обучаващи клипове, така че ще станете истински майстор за нула време.

Сподели.