Пет хитрости, които ще ви помогнат да спестите пари

Pinterest LinkedIn +

Възможно ли е да измамите самите себе си и да успеете да спестите пари, които иначе бихте похарчили? Вместо да теглите бързи кредити за 2018  г. (pikavippi 2018), по-добре се запознайте с тези пет хитрини, които ви предлагаме и ги приложете на практика. Вероятно ще бъдете удивени от резултата.

Хитрост №1: Започнете да си водите финансов отчет

Ако искате да въведете ред и контрол във вашите финанси, можете да започнете по следния начин: в продължение на два месеца започнете да си водите отчет къде отиват парите ви и за какво ги харчите. Не се опитвайте да спестявате през този период, тъй като целта ви за тези месеци е друга. Затова харчете както обикновено, но редовно си записвайте за какво харчите. Може това да ви изглежда скучно занимание, но без тази стъпка няма смисъл от всичките ви по-нататъшни усилия да икономисвате.

Днес смартфоните предлагат много удобни приложения, които да ви помогнат. С тяхна помощ отчитането на такива разходи изглежда дори забавно и напомня на детска игра, така че можете да използвате това, което най-много ви допада. Важно е да превърнете отчитането на приходите и разходите си в приятна рутина, която да продължи поне два месеца, за да можете да извадите необходимите изводи за себе си.

Хитрост №2: Анализ на резултатите

След като сте успели да съберете данни за вашите харчения, можете да отделите една вечер за техния подробен анализ. Той ще ви помогне да изясните за кои неща харчите най-много: дали това са дрехи, ресторанти, уроци за децата и др. Ще разберете също и кои са дните, в които харчите най-много: това може да са делнични дни или почивни. От кои покупки можете да се откажете, за да започнете да пестите? Това са важни въпроси, на които трябва да отговорите на този етап.

Хитрост №3: Продажба

Можете да продадете онези неща, които със сигурност не смятате да ползвате. Лесно можете да направите това, като ги обявите онлайн в OXL, Bazar или друга онлайн платформа да покупко-продажба. Въпреки че тези продажби няма да ви направят богати, те по-скоро ще ви помогнат да преминете от безразборното харчене към разумното харчене на средствата само за необходими неща. Ако сте абонирани или регистрирани онлайн в сайтове, които не ползвате, отменете платения абонамент, за да спестите допълнително. Опитайте се да оптимизирате всичките си разходи.

Хитрост №4: Създаване на спестовна книжка

Отворете си спестовна книжка, в която да вкарвате 10% от заплатата ви или от друг доход. Определете цел, за която да ги харчете, за да не посягате по всяко време към тези пари. Например това може да са пари за здраве, за пенсия, за пътешествия и др.

Хитрост №5: Отделете пари за големи разходи

Както знаем големите покупки ни доставят радост, докато още не ги притежаваме. В момента, в който вече са наши, губим интерес към тях. Затова можете да приложите следната хитрост: да не извършвате повече от една голяма покупка на месец, като можете да определите и датата от месеца, на която да си я закупите. Това ще ограничи възможността ви да харчите спонтанно голяма сума пари.

С тези няколко съвета можете да избегнете взимането на заем без кредитна информация (lainaa luottotiedottomalle kokemuksia) от фирмите за бързи кредити и да започнете да разполагате с повече средства.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.