5 идеи за неочаквано спестяване на пари

Pinterest LinkedIn +

Някои хора смятат, че спестяването на пари задължително означава да се откажете от всичките си удоволствия. Но в действителност икономисването на пари не винаги е свързано с жестоки ограничения. В тази статия ще научите как да не се отказвате от любимите си неща и същевременно да не се налага да теглите микро кредити в 2018 г. (små lån 2018).

Как да живеем разумно без лишения?

Ако действително рационално управлявате живота и разходите си, като прилагате разум във всяка покупка, със сигурност ще намерите свои начини да избегнете ненужни разходи. Но като начало ви предлагаме 5 варианта, които ще ви помогнат.

Идея №1: Плащайте с пари в брой

Обикновено се препоръчва на хората, които искат да спестяват, да използват само пари в брой, тъй като електронните пари се харчат много по-лесно. Въпреки че този съвет има своето основание, най-важното е какъв подход предприема човек към харченето като цяло.

Идея №2: Използвайте това, което вече имате

Погледнете продуктите, които имате на разположение в кухнята, и измислете поне един вариант за ядене от наличните продукти. Вместо да тичате в магазина за нови храни, а старите да се развалят, се опитайте да използвате всеки продукт преди изтичане на срока му на годност и така определено ще икономисате много пари.

Идея №3: Продайте излишните и ненужни вещи

Погледнете в шкафа или на рафтовете колко от нещата, които имате, ползвате в действителност. Човек често се огражда с ненужни вещи, просто защото за момента са му харесали. Използвайте да спестите пари, като продадете тези вещи онлайн. Това може да е запазена пола, която вече ви е прекалено тясна, ненужна мебел, бягаща пътечка, която стои в стаята ви от години, без да я ползвате, или всяко друго нещо.

Идея №4: Стиснатите заплащат двойно

Ако постоянно стискате парите си и обикновено купувате най-евтините стоки, често ще се окаже, че губите повече пари. Съразмерно с цената, качеството на такива стоки не е на ниво и те скоро се развалят. В такъв случай се налага да плащате двойно. Това важи особено за случаите, когато си купувате битова техника, електроника, обувки и дрехи, затова пестенето в такива случаи не е най-добрият вариант.

Когато става въпрос за храна обаче, това правило обикновено не важи. Много големи вериги магазини предлагат голямо намаление на стока, която има кратък срок на годност, и ако отидете вечер там, ще можете да закупите храни, които са в пъти по-евтини, отколкото ако пазарувате от същото място и същата тази стока през деня.

Идея №5: На каква цена общувате?

Много хора, които изпитват затруднения с изплащането на месечните сметки, водят дълги телефонни разговори, които натоварват изключително много бюджета им. Вижте какви са тарифите на вашия оператор и ако те не ви устройват, проверете и тези на останалите оператори.

Ако след направена равносметка виждате, че огромна част от разходите ви отиват за плащането на телефон, може би ще предпочетете да прехвърлите кореспонденцията и разговорите си в интернет, като ползвате скайп или социалните мрежи.

Можете да използвате всяка от тези идеи, за да спестявате, без да се лишавате от любимите си неща. А ако в момента се нуждаете от спешни пари, можете да се обърнете към www.hurtiglannu.com за помощ.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.