Пет бързи начина да научим английски

Pinterest LinkedIn +

Владеенето на английски език е едно от базовите умения, които всеки съвременен човек трябва да притежава. От музиката, която слушаме, през филмите, които гледаме, до интерфейса на най-новите ни електронни устройства - едва ли трябва да убеждаваме някого, че английският език е навсякъде около нас.


Ако сте твърдо убедени да отворите за себе си тази доста полезна в наши дни врата на познанието, но не разполагате с много време, ви препоръчваме да се запознаете с тези пет бързи и лесни начина за учене на език.


Запишете се на онлайн курс


Онлайн курсовете по английски език са добро решение за всички заети хора, които могат да се обучават от офиса, от вкъщи или от всяко друго предпочитано от тях място. Освен това, при тази форма на обучение, можете сами да избирате времето, в което да се срещнете с преподавателя си и да проведете поредния урок. По време на срещата, вие може да разговаряте, да си водите записки във виртуален бележник и дори да пишете на виртуална работна дъска. А най-хубавото е, че можете да прехвърлите всички учебни помагала и видео ресурси в своята виртуална библиотека и да се връщате към тях винаги, когато пожелаете.


Гледайте филмите без субтитри


Специалистите са на мнение, че един от най-бързите начини да усвоите език е като превърнете процеса в приятно занимание, а не в досадно задължение. А какво по-добро забавление от гледането на любимите ви филми? Не, не си мислете, че това е загуба на време, защото правилната настройка е важна. Оказва се, че гледането на филми помага изключително много при усвояването на нов език и доказателство за това са богатите познания на децата, които прекарват голяма част от времето си пред компютъра, таблета или телефона и в компанията на любимите си детски на английски. Съветваме ви, когато гледате без субтитри, да не се стремите да разбирате всичко, а да се опитвате да хванете общият смисъл от чутото и видяното. Освен филми, добра идея е да гледате новини и предавания на избрания от вас език.


Слушайте любимата си музика


Това е още едно приятно занимание, което ще ви помогне да постигнете целта си да научите английски. Основното предимство на слушането на музика на английски е, че по този начин тренирате слуховата си памет. Освен, че ще се научите по-лесно да запаметявате думи и изрази, това ще подобри произношението ви. Ако имате любима песен на английски, можете да потърсите оригиналния й текст, след което да се опитате да го преведете. Докато се посвещавате на това приятно занимание, ще запомняте по-лесно, тъй като е доказано, че когато се чувстваме добре, отделяме хормонът ендорфин, който пък улеснява и подобрява ученето.


Използвайте предимствата на новите технологии


Благодарение на развитието на новите технологии, знанието е навсякъде около нас.  В нередки случаи то дори е безплатно и напълно достъпно за всеки, който пожелае да достигне до него. Какво имаме предвид? Можете например да влезете в сайта за споделяне на видеоклипове YouTube, където ще откриете богато разнообразие от посветени на темата обучителни видеа. Съществуват и множество мобилни апликации, които всекидневно изпращат уроци на своите потребители. Не на последно място можете да се свържете чрез някоя от популярните социални мрежи с човек, който говори английски по рождение. Комуникацията ви с него ще бъде много полезна не само за вашето произношение, а и за по-доброто разбиране на езика и неговата употреба на всекидневно ниво.


Говорене, говорене, говорене


Практиката и непрекъснатото говорене са едни от най-ефективните начини за усвояване на езика. Неслучайно, когато попаднем в чужда страна, се отпускаме най-бързо да комуникираме на английски. Така че, възползвайте се от всяка възможност да произнасяте думи и мисли на глас. Дори и да няма с кого да говорите на английски, можете докато сте вкъщи да опишете на глас какво ще правите след малко или какво виждате през прозореца. Докато се упражнявате, обръщайте внимание на правилното произношение на думите и на акцента си, защото те са важни!

Сподели.