Пенелопе Крус с роля в The Counselor на Ридли Скот

Pinterest LinkedIn +

Непосредствено след края на театралния тур на най-новия си филм, Prometheus, който току-що излезе по големите екрани, Ридли Скот ще започне снимките на неговия наследник – трилърът The Counselor, и Пенелопе Крус ще е сред актьори, с които ще работи.

38-годишната Крус – първата испанска актриса в историята, отличена с Оскар, и също така първата, получила собствена звезда на Алеята на Славата в Холивуд, вече е потвърдила участието си, подобно на Майкъл Фасбендър, Брад Пит и Хавиер Бардем, а почти сигурно към тях ще се присъедини и Камерън Диас.

Испанката ще влезе в ролята на годеницата на главния герой - адвокат, който се оказва въвлечен в нарко сделка след няколко погрешни бизнес решения. Сред актрисите, на които е била предложена ролята на Крус, е била и Анджелина Джоли.

Сценарист на филма е носителят на Пулицър, спряган за кандидат за Нобелова награда за литература Кормак Маккарти (автор на романа "Няма място за старите кучета", адаптиран от братята Коен в едноименния филм, отличен с четири награди Оскар).

Рилийзът на The Councelor е планиран за 2013 г., когато по екраните ще излезе и следващият филм на Педро Алмодовар, Los amantes pasajeros, към който Крус проявява сериозен интерес.

Описван като черна комедия, той проследява взаимоотношенията между пасажерите на самолет, застрашен от катастрофа. Паз Вега, Бланка Суарес, Лола Дуенас и още над две дузини актьори вече потвърдиха участието си.

Издаденият през 2011 г. Since The Skin I Live In бе първият филм на Алмодовар от 2004 г., когато излезе Bad Education, в който Крус не участва.

Сподели.