Прометей (Prometheus)

Pinterest LinkedIn +

Прометей - САЩ, 2012, 120 мин. Режисьор: Ридли Скот. Сценаристи:Деймън Линделоф, Джон Спейтс. С участието на: Майкъл Фасбендер, Нооми Рапас, Чарлийз Терон, Идрис Елба, Шон Харис, Гай Пиърс, Логан Маршал-Грийн, Патрик Уилсън и др. Екшън, фантатика.

САЩ, 2012, 120 мин. Режисьор: Ридли Скот. Сценаристи:Деймън Линделоф, Джон Спейтс. С участието на: Майкъл Фасбендер, Нооми Рапас, Чарлийз Терон, Идрис Елба, Шон Харис, Гай Пиърс, Логан Маршал-Грийн, Патрик Уилсън и др. Екшън, фантатика.

За филма:

В списъка на любимите ви кинозаглавия вероятно присъства поне един филм на Ридли Скот. Феновете на научната фантастика не биха могли да отрекат приноса му към жанра с емблематични заглавия като "Пришълецът" и "Блейд Рънър". Историческите му филми като "Гладиатор", "Блек Хоук" (и за двата Скот е номиран за "Оскар") и "Небесно царство" също имат своето заслужено място сред киношедьоврите.

Негово дело са и превърналия се в класика "Телма и Луис" и зловещият "Ханибал" с Антъни Хопкинс. През последните няколко години режисьорът зарадва почитателите си с няколко интересни, доста различни едно от друго заглавия, като "Добра година" с Ръсел Кроу, "Американски гангстер" с Дензъл Уошингтън и Ръсел Кроу, "Мрежа от лъжи" с Леонардо Ди Каприо и Ръсел Кроу и "Робин Худ" отново с Кроу в главната роля.

С "Прометей" Ридли Скот се завръща към Sci-Fi жанра. Лентата впечатлява колкото с мащабността си, толкова й с актьорския си състав. Шведската звезда Нооми Рапас, която освен в оригиналите екранизации на трилогията "Милениум" на Стиг Ларшон ("Момичето с драконовата татуировка"), гледахме и в "Шерлок Холмс: Игра на сенки" на Гай Ричи, си партнира с Майкъл Фасбендер ("Гадни копилета", "Опасен метод", "Мокри поръчки") и носителката на "Оскар" Чарлийз Терон ("Чудовище", "Снежанка и ловецът").

В триизмерното космическо приключение се включват и Гай Пиърс ("Мементо", "Речта на краля", "В търсене на справедливост") и Идрис Елба ("Призрачен ездач 2: Духът на отмъщението").

Историята:

Екип от учени и изследователи ще се впусне в рисковано пътуване в космоса. В желанието си да открият истината за произхода на човечеството, те ще се изправят пред ужасяващи разкрития, поставяйки на изпитание психическите и физическите си умения и ще установят, че "началото" на човешката раса може да доведе до нейния край.


Сподели.