Pearl Jam издават "експериментален" албум през 2013 г.

Pinterest LinkedIn +

Американската рок банда Pearl Jam обяви, че ще издаде нов албум през 2013 година, който ще бъде продуциран от Брендън О'Брайън (Brendan O'Brien).

"Със сигурност албумът ще излезе през 2013 година. Би звучало като клише, но това ще е логичното продължение на Backspacer (2009). И все пак новото е, че този път сме експериментирали повече. Има много влияния от Pink Floyd, но има и нещо пънкарско в него", заяви Маккрийди пред списание Rolling Stone

"Седем от песните са почти изцяло готови. Имаме още 15 парчета, които са в процес на разработване. Вълнуваме се, защото работим върху този материал около 2 години", добави китаристът на бандата.

И ако гръндж ветераните черпят вдъхновение от титаните Pink Floyd, то едни от новите любимци на американската публика - The Gaslight Anthem - обявиха, че искат да запишат албум като No Code (1996) на Pearl Jam.

"Първите три албума на Pearl Jam бяха много рокаджийски и изведнъж те предприеха неочакван завой с No Code. Това всички реагираха: "Какво по дяволите е това?". Но като минаха години, същите тези хора казаха: Този албум е велик. Точно такъв албум искаме да направим с The Gaslight Anthem", заяви фронтменът на бандата от Ню Джърси - Брайън Фалън (Brian Fallon).

Сподели.