Pearl Jam и Maroon 5 ще подгряват за Rolling Stones

Pinterest LinkedIn +

Pearl Jam, Maroon 5 (на снимката), John Mayer Trio и Black Eyed Peas са между първите потвърдени съпорт имена за световното турне на рок-динозаврите Rolling Stones.

Засега са обявени датите за северноамериканската част от турнето: тя започва на 21 август в Бостън и свършва на 1 декември в Хюстън.

На старта - 21 и 23 август, подгряващи ще са рапърите Black Eyed Peas, след тях щафетата поемат Maroon 5, ангажирани за 26 и 31 август. Концертът на Rolling Stones в Монктън на 3 септември ще открият канадците The Tragically Hip, на 28 септември са Pearl Jam, а John Mayer Trio ще съпортват ветераните на концерта във Вашингтон на 3 октомври и на 10 октомври във Филаделфия. Списъкът на подгряващите групите на по-нататъшните дати ще бъде съобщен допълнително.

За последен път Rolling Stones обиколиха света през 2002-2003 г. в рамките на своето изключително успешно турне Licks Tour.

Предстоящото турне ще бъде най мащабното, което групата е правила и може да се окаже последно за музикантите, чиято обща възраст е 242 години.

В хода на The Rolling Stones World Tour те ще представят материал от своя предстоящ студиен албум, първи от “Bridges To Babylon“ (1997) насам, който ще излезе през лятото, от Virgin.
Сподели.