PC шутър класиката и Half-life 2 мод Neotokyo излезе в Steam и е безплатна!

Pinterest LinkedIn +

Тактическият мултиплер шутър Neotokyo, възникнал най-напред като "доказващ концепцията" мод на Unreal Tournament, за да се превърне в абсолютна класика и култово изживяване за Half-life 2, излезе в Steam, откъдето може да бъде свален безплатно.

Neotokyo е дългогодишна разработка на екип от програмисти и артисти, повечето от които американци, нарекли се Studio Radi-8. Сред тях има човек, работил по District 9, а дизайнерът на нивата на Neotokyo е част от Red Storm Entertainment.

Действието в играта се развива 30-40 години напред в бъдещето в Япония, която е разтърсена от социално-политически катаклизми, налагащи създаването на специално звено към Министерството по вътрешната сигурност на страната, което да осуетява опитите за военен преврат.

Освен заради художествения дизайн и великолепното усещане от играта, дължащо се на възможностите на Source Engine, Neotokyo се радва на особено култов статут и заради саундтрака на играта, който може да бъде изтеглен отделно безплатно от ghostiq.com. Негов създател е австралийският композитор Ед Харис, известен като 0edit.


Сподели.