Пазаруване на Black Friday – как да не попаднете в капана на маркетолозите

Pinterest LinkedIn +

За много любители на “безплатни неща" Черен петък е едно от най-важните събития на годината. Разбира се, защото по това време отстъпките в някои супермаркети всъщност достигат 90%. И това е чудесна възможност да купите дългоочаквано нещо, което преди това трябваше да откажете да купите. Но изкушението е толкова голямо (все пак големи отстъпки), че можете да си купите други ненужни стоки. Затова експертите разработиха редица съвети, които трябва да следвате в Черния петък.

Правила за успешно пазаруване в Черния петък

За да не харчите до последната стотинка в ущърб на семейния бюджет, трябва да направите:

1. Помислете предварително какво ще купувате и направете списък за пазаруване и задайте бюджет за тях. Покупките трябва да са съзнателни, за да не се налага по-късно да връщате повечето от тях и да се изчервявате пред продавачите.

2. Изберете магазина или магазините (ако покупките са свързани с различни аспекти от живота), където ще купувате стоки. Както показва практиката, големите супермаркети са най-подходящи за продажби. Защо? Тъй като големият оборот дава възможност да се правят огромни отстъпки, без да се компрометират доходите им.

3. Отделете време и разгледайте цените на необходимите стоки преди продажбата, за да разберете колко изгодно ще бъде да купувате в Black Friday. Това ще ви предпази от попадане в капана на безскрупулни продавачи, които мамят купувачите: например реклама може да показва отстъпка до 70% или повече, но всъщност тя е не повече от 10–20%.

4. Ако направите поръчка онлайн, направете я предварително, като я добавите в количката си. Така няма да пропуснете правилното нещо и да направите разумна покупка, ръководена от студено изчисление, а не от емоции на алчност.

Как да не пропуснете началото на разпродажбата

Разбира се, можете да се наредите на опашка на входа на магазина от рано сутринта. Или, за да правите онлайн покупки, използвайте банер с обратно броене. И така, в навечерието на основната продажба на годината, на уебсайтовете на много онлайн магазини се появява специален банер. Освен това можете да оставите телефонния си номер, за да бъдете уведомени, когато продажбата ще се започне.

Сподели.