Пътуване със здравословни проблеми - съвети за пасажерите

Pinterest LinkedIn +

Пътуването не може и не трябва да създава проблем за никого. Особено за хората, чието здраве е поставено на изпитание. Ето как да се насладите пълноценно на близки и далечни дестинации.

Дори и кратки, пътуванията се помнят дълго. Уикенд бягство в красива европейска столица, гостуване на приятели в чужбина, командировка, спа или гурме ваканция, почивка до далечна дестинация - само поискайте. Пътуването никога не е било толкова лесно. С няколко клика в утвърдена онлайн платформа, като eSky, може бързо да си резервираме билет, настаняване, кола под наем, трансфер, изобщо - всичко нужно за едно страхотно преживяване. Остава само да стегнем багажа. Или?

По-различно стоят нещата за хората с хронични болести, двигателни затруднения, травми или временни здравословни проблеми. За тях самото планиране може да е източник на стрес, което да ги откаже. Несигурността, липсата на яснота или план, ако нещо се обърка, са най-честите тревоги на тези пасажери. Преди да се заемат с куфарите, те трябва да се уверят, че отиват на сигурно място, където ще намерят адекватно обслужване и помощ. Всички съмнения спират сега.

Ето няколко съвета, които ще превърнат вашето пътуване в приятно и сигурно изживяване. Защото го заслужавате.

Проучване на дестинацията


Ако се интересувате от самолетни билети Рим, проучете летищата на забързаната, но гостоприемна столица на Италия. Те са интегрирани в транспортната мрежа, пригодена за хора с потребности чрез асансьори, рампи и превозни средства с нисък под. На терминалите има служители, които ще ви помогнат за всичко, здравен пункт, места за преобличане, хранене и тоалетни. Като уредена туристическа дестинация, Рим предлага грижа за всеки свой гост от първата до последната минута там.

Почти всички забележителности и атракции са с улеснена достъпност. Транспортът е надежден. Макар и изпъстрени с хора, публичните места са приветливи, с пейки и места за отдих, а на всеки ъгъл има нещо за пиене и хапване. Направете програмата си така, че да имате достатъчно време за почивка и да избягвате локации и ситуации, които да ви създадат дискомфорт. Изберете най-комуникативното място за нощуване, което отговаря на потребностите ви. Съобразете и периода - през лятото Вечният град може да е доста горещ и това да предизвика задух, главоболие или неразположение.

Използвайте опциите при закупуване на самолетен билет

Когато купувате билет, резервирайте място до алеята или тоалетната, за да ви е по-удобно. Ако е възможно, избягвайте полети с прекачвания, които да ви изтощят или ви изложат на повече стрес. Същото важи и за нощните полети, които нарушават съня. Добра идея е да си закупите и застраховка със самолетния билет. Тя покрива обслужване и превоз до болница в спешни случаи, както и последващи прегледи и манипулации. Тези допълнителни услуги не означават, че пътуването ви значително ще се оскъпи. Напротив, това е инвестиция в спокойствието ви.

А как да откриете евтини полети онлайн? В eSky са доказано най-изгодните предложения. Платформата предлага цялостно покритие с нощувки, трансфери и застраховки, страхотни оферти и мобилно приложение, за да управлявате резервациите си от едно и също място. Използване функционалностите й, за да персонализирате всеки детайл от пътуването си. Там ще намерите съвети за дестинации, правила за пътуване и цялата информация, която ви интересува.

Подготовка за полета


Не забравяйте да се консултирате с вашия лекар какви медикаменти трябва или не трябва да взимате преди полета. Опаковайте ги отделно в ръчния багаж, по възможност в оригиналните кутии, и носете рецепта или документ за предписването им. Ако ползвате апаратура, уверете се, че батериите й са заредени и няма опасност от механична повреда.

Авиокомпаниите предлагат пълен набор от услуги за пасажери със затруднения, включително чекиране и настаняване с приоритет, придружаване до мястото и спешна помощ на борда. Други пътници със специфични състояния могат да получат отделно хранително меню или кислородни бутилки. Стаюрдите ще ви помогнат с багажа и специалните пособия, като патерици, инхалатори и инвалидни колички, и ще ви настанят. По време на полет е препоръчително да пиете течности и да раздвижвате крайниците си.

Когато сте подготвени предварително, няма от какво да се притеснявате. Всичко ще се случи така, както го сте планирали. Приятно пътуване!

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.